De resultaten van de verkeersacties van de lokale politie in september 2005

BEVEREN. Vorige maand passeerden 4 837 voertuigen de snelheidscontrole, waarvan 2 134 op de Grote Baan in Melsele en de Gentseweg in Beveren. In totaal begingen 74 bestuurders een zware overtreding. Daarnaast werden 151 lichte overtredingen vastgesteld.

De politie hield ook controles mbt het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Op 45 testen waren er 3 inbreuken. 1 Rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. In september droegen 16 bestuurders geen veiligheidsgordel. Slechts 1 bestuurder werd betrapt toen ie telefoneerde met de GSM tijdens het rijden. De Beverenaar is iets minder voorzichtig bij het parkeren. Maar 11 inbreuken werden vastgesteld.

Bij de start van het nieuwe schooljaar heeft de lokale politie van Beveren extra aandacht besteed aan de verkeersveiligheid in de diverse schoolomgevingen. De bedoeling was de zwakke weggebruikers en de autobestuurders te sensibiliseren om de verkeersregels na te leven en zo de veiligheid van de schoolbuurt te bevorderen.
Tijdens de diverse controles gaf de politie 108 waarschuwingen aan overtreders. 10 processen-verbaal werden opgesteld. De meeste vastgestelde overtredingen betroffen het hinderlijke en gevaarlijke parkeergedrag van automobilisten die de veiligheid van de zwakke weggebruiker in het gedrang brachten.
De politie van Beveren zal ook tijdens het verloop van het verdere schooljaar aandacht blijven besteden aan de verkeersveiligheid van onze studenten.