Nieuwe voetweg geopend

SINT-GILLIS-WAAS. Op maandag 1 augustus 2005 werd in het centrum van Sint-Gillis-Waas een nieuwe voet-/fietsweg geopend tussen de plaatselijke bibliotheek en de kerk. De voetweg is gelegen langsheen het kerkhof. In aanwezigheid van het gemeentebestuur en vele omwonenden werd de voetweg onder begeleiding van de plaatselijke harmonie Sint-Cecilia ingewandeld. In de sociaal-culturele zaal volgde een feestelijke receptie.

De voetweg is aangelegd op eigendom van de familie van Steenbergen. In ruil voor het gebruik heeft voornoemde een uitweg gekregen langs de parking van de bibliotheek. De voetweg bestaat uit een klinkerverharding, opgesloten tussen betonnen boordstenen. Alle werken werden door het  gemeentepersoneel uitgevoerd. Binnenkort wordt nog openbare verlichting geplaatst.

 

Het belang van de voetwegen wordt vaak onderschat. Het gemeentebestuur heeft bewust door de jaren heen geïnvesteerd in deze veilige doorsteken voor voetgangers en fietsers. Korte verbindingen tussen winkelstraten en achterliggende woonwijken bewijzen dagelijks hun nut.

 

Een globaal overzicht van deze verbindingen in het centrum is in onderstaande afbeelding weergegeven.