Restafval opnieuw tweewekelijks opgehaald

MELSELE. Na de zomerperiode zal Ibogem het restafval opnieuw om de twee weken ophalen. Tijdens de zomermaanden werd het afval wekelijks opgehaald om o.a. geurhinder te vermijden.  De juiste data zijn terug te vinden op de ophaalkalender. Die kalender bevat ook de ophaaldata van alle afval. 

Net zoals de andere ingezamelde fracties moet het restafval aan de rand van het voetpad worden geplaatst of tegen de afsluiting of de gevel van uw woning.  Daar waar het voetpad minstens 2 meter breed is, mag het aan de straatzijde ervan gezet worden, wel op voorwaarde dat een loopzone van 1,5 meter ter beschikking van de voetgangers blijft.
Het restafval mag enkel buitengezet worden vanaf 18.00 uur op de dag voorafgaand aan de dag van de ophaling; de ophaling zelf begint vanaf 7.00 uur. 

Ibogem wijst er op dat voorkomen van afval beter is voor het milieu. Reclycleren is de boodschap! Wanneer afvalvoorkoming of hergebruiken niet mogelijk is moet er gestreefd worden naar maximale recyclage van de ingezamelde fracties, dit om het milieu zo min mogelijk te belasten.  Restafval kan niet gerecycleerd worden; het moet worden verbrand.  Alhoewel de verbranding gebeurt met maximale energieterugwinning, is er onvermijdelijk een negatieve impact op het milieu.  Bovendien kost verbranden handenvol geld; geld dat uiteindelijk uit de portemonnee van de burger komt.  Je hebt er dus alle belang bij om je hoeveelheid restafval zo veel mogelijk te beperken!  Voor tips rond afvalvoorkoming kan je de website van Ibogem raadplegen (www.ibogem.be).