Dames sporten verder in ?t Wit Zand te Melsele

MELSELE. Sport voor allen, heeft de gemeentelijke sportdiensten er zeker toe aangezet om iedereen kansen te geven. Ook voor vrouwen kwamen er in de loop der jaren heel wat mogelijkheden.In Melsele was dat niet anders en toen in 1980 er de gemeentelijke sporthal opende nam de sportdienst samen met enkele sportieve dames, aangevoerd door Joke Van Vlaanderen, het initiatief om de vrouwen overdag aan het sporten te brengen. Er werd gekozen voor badminton en voor volleybal. Twee populaire sporten die in de beginfase en op beginnerniveau relatief vlug aangeleerd kunnen worden en die vooral veel plezier geven. En in ??n klap was de sportieve gemeente Beveren twee recreatieve damessportclubs rijker:  BSV, hetgeen staat voor Badminton Sportieve Vrouwen en TWV wat Thuiswerkende Vrouwen betekent.
Dat het een goed initiatief was bleek de viering van het 25-jarig bestaan van deze sportclubs met nog steeds dezelfde gangmakers. Ze werden daarvoor in het kasteel Cortewalle ontvangen door schepen van sport Dirk Van Esbroeck en burgemeester Van de Vijver.
Het nieuwe sportseizoen start weer vanaf september en de sportieve dames uit Melsele en omgeving kunnen opnieuw komen badmintonnen en volleybal spelen in de gemeentelijke sporthal ?t Wit Zand te Melsele. Vanaf 2 september kunnen de dames elke vrijdag tussen 13.30 en 15u komen volleybal spelen en het badmintonseizoen start op 5 september eveneens van 13.30u tot 15u.
Tijdens de offici?le schoolvakanties wordt er niet gesport want dan krijgen de kinderen de voorrang om te gaan sporten. Alle dames die tijdens het schooljaar overdag even tijd hebben zijn welkom. Thuiswerkende vrouwen hebben geen excuus want de uren liggen binnen de schooluren. Deeltijds werkenden kunnen hun vrije namiddagen even goed plannen op een sportnamiddag en gedwongen werkzoekenden kunnen even verpozen.
Wie zich wil inschrijven of meer inlichtingen wenst, kan terecht bij Ingrid Vermeiren op het telefoonnummer 03.775.11.40 en de sportieve dames kunnen ook de eerste dag zich aanmelden en inschrijven in sporthal ?t Wit Zand.(Fvdv)