Sint-Martinusschool Burcht heeft grootse plannen

BURCHT. De plannen voor een nieuwbouw voor de Burchtse scholen liggen klaar. Het schoollandschap zal na de werken er helemaal anders uitzien. Momenteel zijn er 3 vestigingen: in de Kloosterstraat 16 met kleuterschool en 1ste, 2de en 3de lager gemengd, de Idsteinlaan 14 voor het 4de, 5de en 6de leerjaar gemengd en de Heirbaan waar een wijkkleuterschool is. De samenwerking tussen de scholen ging in op 1 september 1999.

Door de nieuwbouw in de Idsteinlaan, op een stuk grond naast de huidige school, zullen de vestigingen Kloosterstraat en Idsteinlaan worden samengevoegd in een volledige nieuwbouw, terwijl de huidige Sint-Martinusschool wordt gerenoveerd.


Om de kosten voor de nieuwbouw te ondersteunen werd een bouwfonds opgericht. De oude schoolgebouwen in de Kloosterstraat zijn nu al verkocht aan een bouwmaatschappij. Voor schoolbouw kan uiteraard beroep gedaan worden op subsidies maar toch zal de school nog moeten zorgen voor 1 miljoen euro. Gehoopt wordt om tegen 2009 in de nieuwe school les te kunnen geven.


In het kader van het verwerven van fondsen, heeft de ouderraad Het Manteltje van de Sint-Martinusschool, het initiatief genomen om een recordpoging te ondernemen met het leggen van een dopjestapijt. Het bestaat uit het opvullen van een tekening van 450 m2 met honderdduizenden plastieken dopjes van pet-flessen en glazen flessen. Een evenement dat op zaterdag 24 september zal plaatsvinden en waarmee de school in het Guiness Book of Records wil komen.


Ouiderraad Het Manteltje bewijst hiermee de grote, vrijwillige inzet in het belang van de school. De raad wil een klankbord zijn tussen ouders en leerkrachten want niet alle ouders durven de stap naar de school zetten. ?Het Manteltje? wil tevens de communicatie tussen school en ouders verbeteren. Het zal bijvoorbeeld problemen melden bij de directie. Langs de andere kant worden activiteiten georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede komt van de school en de leerlingen. Er worden eveneens informatieavonden en educatieve activiteiten voor de leerlingen georganiseerd. Ouderraad Het Manteltje participeert ook in de schoolraad. Christina Misplon van de ouderraad besluit: "Wij proberen mee te werken aan het creëren van een aangename school met een hart, waar kinderen, ouders en leerkrachten zich goed kunnen voelen." (F)