Gemeenteraad Beveren keurt 33 nieuwe straatnamen goed

BEVEREN. In het kader van de komende fusie met Kruibeke en Zwijndrecht keurde de gemeenteraad van Beveren op 22 oktober 33 nieuwe straatnamen goed. De nieuwe straatnamen zijn nodig om verwarring te vermijden en om de vindbaarheid van adressen voor gps en hulp- en veiligheidsdiensten te garanderen.  Kruibeke en Zwijndrecht keurden eerder al een reeks nieuwe straatnamen goed. 

Vanaf 1 januari fuseren Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht tot één grote gemeente. De drie gemeenten hebben 152 straten met een gelijke of gelijkaardige naam. Om verwarring te vermijden en de vindbaarheid van de straten voor gps en hulpdiensten te garanderen, moeten deze straten een nieuwe naam krijgen. In totaal krijgen 85 straten in de fusiegemeente een nieuwe naam; 33 in Beveren, 28 in Kruibeke en 24 in Zwijndrecht.

Dinsdagavond, 22 oktober 2024, keurde de Beverse gemeenteraad 33 nieuwe straatnamen goed.  Zo heet de Alice Nahonlaan vanaf 1 januari 2025 Julia Tulkenslaan, de Filip De Pillecijnstraat wordt Pieter Aspestraat en de Kardinaal Cardijnlaan wordt Haagbeukenlaan. De volledige lijst is te vinden op beveren.be/nl/straatnaamwijzigingen

De betrokken inwoners en ondernemers ontvangen in de loop van de komende week een praktische gids met de nieuwe naam van hun straat en alles wat ze moeten weten om hun adreswijziging in orde te brengen. De gemeenteraad keurde ook de financiële vergoeding voor wie een adreswijziging ondergaat goed. Die zal voor natuurlijke personen 35 euro per adres bedragen en voor rechtspersonen 200 euro. (mb)