Jongeren lanceren podcast 'Ongegeneerd (jezelf zijn)'

SINT-NIKLAAS. Het OverKophuis in Sint-Niklaas is niet enkel een veilige haven voor jongeren, het is ook een plaats waar jongeren creatief kunnen zijn. Na enkele maanden voorbereiding lanceert een groepje jongeren de podcast 'Ongegeneerd (jezelf zijn)'. In de podcast kaarten de jongeren op hun eigen manier maatschappelijk relevante thema’s aan. Het hele productieproces ligt in handen van de jongeren, van jingles maken tot gasten uitnodigen en thema’s bedenken. 

"We werden nog maar eens in de meest positieve zin verrast door onze jongeren tijdens het beluisteren van de eerste afleveringen. Het niveau ligt echt hoog. Ze kaarten maatschappelijk relevante thema’s aan op hun eigen ongezouten manier. Ik kan het niet enkel jongeren aanraden maar ook elke ouder, hulpverlener, leerkracht beleidsmaker of gewoon volwassene tout court om eens te luisteren naar wat ze te zeggen hebben.", zegt Lauren Sadones, medewerker bij OverKop en Arktos vzw. 

De podcast is een van de projecten dat is voortgekomen uit de Jongerenbegroting, waarin jongeren ideeën mogen aanreiken om het mentaal welzijn van jongeren in Sint-Niklaas te versterken.

De podcast 'Ongegeneerd (jezelf zijn)' is vanaf donderdag 10 oktober te horen op Spotify.  (mb, foto: © Stad Sint-Niklaas)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Auteur Tom Lanoye wordt op 27 augustus 65 jaar. Om die verjaardag te vieren slaan de stad Sint-Niklaas en de VRT de handen in elkaar met een vernieuwde stadswandeling in de...

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas zal tijdens de komende blokperiode opnieuw studeerplekken voorzien voor studenten die thuis niet goed kunnen studeren of beter in groep studeren. Dergelijk aanbod is bij...