Nieuwe escaperoom Villa Val maakt senioren bewust van valpreventie

SINT-NIKLAAS. Vandaag, zaterdag 28 september 2024, organiseert Altrio Thuisverpleging een opendeurdag op haar site van  assistentiewoningen Alegria. Daar kunnen bezoekers de nieuwe escaperoom uittesten. De escaperoom is speciaal ontworpen om senioren bewust te maken van valpreventie. 

Zorgbedrijf Vlaanderen en Altrio Thuisverpleging lanceren met 'Villa Val' op de site van assistentiewoningen Alegria in Sint-Niklaas een innovatieve escaperoom die speciaal is ontworpen om bewustwording en preventie van valrisico's voor senioren te bevorderen.  Net als in een klassieke escaperoom leidt ook ‘Villa Val’ bezoekers door verschillende kamers met dat verschil dat de puzzels hier gericht zijn op het herkennen en voorkomen van valrisico's. Vragen als ‘Welke schoenen kies je best’ of ‘Waar kan je struikelen in de badkamer?’ doen bezoekers stilstaan bij vallen en het voorkomen van valpartijen. Een bezoek aan de escaperoom duurt ongeveer 15 minuten.  

Villa Val is gelegen aan de Heistraat 154 in Sint-Niklaas. De escaperoom is nog tot 31 oktober gratis op afspraak te bezoeken. Een afspraak maken kan via e klantendienst van Zorgbedrijf Vlaanderen (03 431 31 32 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Altrio Thuisverpleging (0477 70 10 92 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).  (mb, foto: © Zorgbedrijf Vlaanderen)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. VZW Zorgwonen organiseert morgen, zaterdag 2 juni, een opendeurdag in Residentie Alegria. De residentie bestaat uit 45 ruime flats met ingerichte keuken en terras. Er is een...