Tweedaagse zet lokale producenten in de kijker

SINT-NIKLAAS. Velt Waasland, Smaak van Waas en Solidagro zetten op woensdag 7 en zaterdag 10 februari lokale producenten in de kijker. Met de slogan ‘eten, weten, korte keten’ staan tijdens deze tweedaagse de korte keten en biologische teelt centraal.
"Lokaal kopen is beter voor onze landbouwers, onze producenten en voor het milieu.", klinkt het bij Solidagro. Daarom willen de ngo samen met de ecologische organisatie Velt, producentencollectief de Smaak van Waas met een tweedaags evenement mensen aanmoedigen om lokaal te kopen. Op woensdagavond 7 februari geeft Philippe Vandewalle van Velt en voedselbos De Zoetenhof een gratis cursus ‘kleinfruit telen in je tuin’. Hij geeft de basis mee voor het aanleggen van een ecologische tuin met eetbare bessen en deelt zijn kennis en ervaring aan de hand van foto's en ander beeldmateriaal, van aanleg tot beheer. Op zaterdag 10 februari geeft Luc de Boey van Bakkerij De Boey en Smaak van Waas een workshop ‘speltbrood maken’. Als deelnemer ga je aan de slag met lokale speltbloem uit het Waasland en met andere lokale producten.
Inschrijven voor beide workshops kan via solidagro.be. (mb)