Tweedaagse zet lokale producenten in de kijker

SINT-NIKLAAS.  Velt Waasland, Smaak van Waas en Solidagro zetten op woensdag 7 en zaterdag 10 februari lokale producenten in de kijker. Met de slogan ‘eten, weten, korte keten’ staan tijdens deze tweedaagse de korte keten en biologische teelt centraal. 

"Lokaal kopen is beter voor onze landbouwers, onze producenten en voor het milieu.", klinkt het bij Solidagro. Daarom willen de ngo samen met de ecologische organisatie Velt, producentencollectief de Smaak van Waas met een tweedaags evenement mensen aanmoedigen om lokaal te kopen. Op woensdagavond 7 februari geeft Philippe Vandewalle van Velt en voedselbos De Zoetenhof een gratis cursus ‘kleinfruit telen in je tuin’. Hij geeft de basis mee voor het aanleggen van een ecologische tuin met eetbare bessen en deelt zijn kennis en ervaring aan de hand van foto's en ander beeldmateriaal, van aanleg tot beheer. Op zaterdag 10 februari geeft Luc de Boey van Bakkerij De Boey en Smaak van Waas een workshop ‘speltbrood maken’. Als deelnemer ga je aan de slag met lokale speltbloem uit het Waasland en met andere lokale producten. 

Inschrijven voor beide workshops kan via solidagro.be. (mb)

 

 

Lees ook:

OOST-VLAANDEREN. De provincie Oost-Vlaanderen roept producenten, steden en gemeenten op om deel te nemen aan de Week van de Korte Keten Die vindt dit jaar plaats van 15 tot 23 mei. Tijdens die negen...

REGIO. De coöperatieve Smaak van Waas, een samenwerking van 15 Wase hoeve- en streekproducenten, gaat via crowdfunding op zoek naar extra middelen om hun aanbod te kunnen uitbreiden met onder andere...

KRUIBEKE.  Hollebeekhoeve uit Kruibeke gaat haar producten binnenkort te koop aanbieden via supermarkten. Nu is dat enkel in een beperkt aantal winkels zoals beenhouwerijen en AVEVE-winkels. Om een...

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas wil van haar inwoners weten welke ervaringen zijn hebben met de korte keten. Dat is wanneer particulieren rechtstreeks bij de fabrikant...

TEMSE. In het kader van de week van de korte week, neemt Tom Vermeiren, de chef van Wilford T. uit Temse, vandaag collega chef-koks mee op foodtour in de korte keten. Vermeiren zal enkele gerechten...

BEVEREN.  Zaterdag 26 mei opent in de Bralstraat in Verrebroek coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona haar boerderij.  Het gaat om het eerste coöperatief boslandbouwbedrijf in Vlaanderen. Daarmee...