Retrokoers ter ere van jarige Houtshop volzet

TEMSE. Morgen, zondag 17 september, wordt ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Houtshop Van der Gucht een retrokoers, de eerste Grote Prijs Karel Van der Gucht gereden. Met 50 deelnemers is het maximum aantal deelnemers bereikt. Ook de wachtlijst is na 10 extra inschrijvingen afgesloten. 

De koers start en eindigt aan de Houtshop, die voor de gelegenheid wordt  omgetoverd tot een retro kermis met oude volksspelen, een clown, klassieke foodtrucks.  De koers wordt getrokken en afgesloten door klassieke bolides van Waasland Motor in Temse en loopt over de terreinen van W-Pharma en Cammaert Trucks. De renners zullen na twee verkenningsrondes strijden om de overwinning in acht rondes. Strijden is een groot woord want deelnemen is hier belangrijker dan winnen. Bovendien kunnen enkel retrocoureurs een prijs in de wacht slepen. Wielericoon Jan Bogaert zal de prijzen uitreiken, die naast bekers bestaan uit klassieke worstenslingers, kippen en bloementuilen.

Na de koers is er tijd voor ontspanning met een optreden van DeMolteni’s. Daarnaast stelt kunstenaar Hilaire Smet z’n unieke sculpturen tentoon, waaronder een werk dat hij speciaal voor de  familie Van der Gucht maakte. Fietsen Van Landeghem Sport stelt een selectie uit hun aanzienlijke collectie wielermemorabilia tentoon.  De toegang tot het evenement is gratis. (mb)

 

 

Lees ook:

STEKENE. Zondag organiseert Wielerclub De Roestigen Boanpioen in de Stekense wijk Kiekenhaag voor de keer de Kampioen van de Kiekesoage. Het idee voor de retrokoers ontstond vorig jaar tijdens een...