VZW De Toevlucht beëindigt lokale werking in Lokeren

LOKEREN. VZW De Toevlucht afdeling Lokeren, dat sinds januari 2006 maandelijks voedselpakketten bedeelde aan financieel kwetsbare gezinnen in armoede, heeft de werking beëindigd. 

Dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers groeide de voedselbedeling in Lokeren op bijna 18 jaar tijd enorm uit. Maandelijks konden op de vierde donderdag van de maand soms wel meer dan 500 mensen bij De Toevlucht terecht, zowel uit Lokeren als omliggende gemeenten. Ook inwoners uit Moerbeke konden bij de Toevlucht komen voor voedselpakketten en andere materiële hulp. Door omstandigheden hebben de verantwoordelijken Everhard van Dalen en An Donies de lokale werking stopgezet. De laatste voedselbedeling op Kouter 35 vond plaats op 24 augustus.

"Evert en An hebben de voedselbedeling in Lokeren jarenlang in goede banen geleid. Zij hebben een belangrijke maatschappelijke functie opgenomen. De stad Lokeren is hen hier ontzettend dankbaar voor.", zegt schepen van Welzijn, Nina Van der Sypt. 

"We zijn dankbaar dat we zovele jaren zoveel mensen die het nodig hadden, hebben mogen helpen. Dat was slechts mogelijk met de trouwe hulp van de vele vrijwilligers. Maar ook dankzij de spontane solidariteit van heel wat Lokeraars, de voedselbank Oost-Vlaanderen, supermarkten, bedrijven, middenstanders, vele jongeren, de scholen, verenigingen, service clubs, kerken, en ook de stad die ons project steunden. Er was ruimschoots voedsel, kledij, speelgoed, enz. Wij willen iedereen danken voor al die bemoedigingen. We zijn blij - nu wij na bijna 18 jaar door een samenloop van  omstandigheden hebben beslist om te stoppen - dat de stad sedert enige tijd zelf een alternatief aanbiedt met het initiatief van ‘De Komisse’ voor mensen die het echt nodig hebben.", aldus Everhard van Dalen en An Donies van vzw De Toevlucht Lokeren.

Wie nood heeft aan ondersteuning kan terecht bij de Sociale Kruidenier ‘De Komisse’ via het telefoonnummer 09 235 03 00 of via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Langsgaan bij de Sociale Kruidenier kan in het Sociaal Huis aan de Lepelstraat 4.  De marktwagen van ‘De Komisse’ houdt op regelmatige tijdstippen in verschillende wijken en deelgemeentes in Lokeren halt en zal vanaf het najaar ook in Moerbeke passeren. (mb, foto: de Sociale Kruidenier © Stad Lokeren)

 

Lees ook:

MOERBEKE/LOKEREN. In Lokeren is de Sociale Kruidenier al een 7-tal maanden gekend. Inwoners die het financieel moeilijk hebben, kunnen er terecht voor betaalbare en gratis kwaliteitsvolle voeding,...

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas heeft voor de derde keer duurzame organisatie bekroond. Dat gebeurde vorige week tijdens de Week van de Duurzame Gemeente. Refu Interim, kinderfietsenbib Op Wielekes,...

REGIO. Maar liefst 13 plattelandsprojecten zijn door het Provinciaal Managementcomité voor Platteland in Oost-Vlaanderen goedgekeurd. Daarmee krijgen de projecten samen 1,78 miljoen euro  subsidie. 

BEVEREN. In Beveren is de eerste verjaardag gevierd van het project ‘Luierbox’. In de luierbox kunnen mensen ongebruikte luiers in alle maten en van alle merken deponeren. Die worden via sociale...

SINT-NIKLAAS. Het stadsbestuur versterkt de werking van het VLOS en de Springplank. De steun is er reeds jarenlang maar door de toename van de armoede en de instroom van vluchtelingen wordt deze...