Nieuwe aanmeldzuil is verstelbaar

LOKEREN. De aanmeldzuil in het stadhuis van Lokeren is vervangen door een nieuw exemplaar dat in hoogte verstelbaar is. Dat maakt aanmelden voortaan voor iedereen nog toegankelijker.

Wie een afspraak in het Lokerse stadhuis heeft, moet zich aanmelden aan de zuil en krijgt daar een volgnummer en instructies over waar zich aan te melden. Die zuil is dus vervangen door een moderner exemplaar met een liftfunctie waarbij het scherm kan ingesteld worden op de gewenste hoogte van elke bezoeker.

"Bij de vervanging van de oude zuil werd er de automatische reflex gemaakt richting toegankelijkheid, een tendens rond dienstverlening die we al jaren aanhouden. De komst van deze nieuwe zuil is hier een perfect voorbeeld van. Het geeft de Lokeraar de nodige zelfstandigheid, wat uiteraard niet betekent dat onze medewerkers aan het Infopunt niet blijven paraat staan om de burger bij te staan waar nodig.", weet burgemeester Filip Anthuenis. (mb, foto: (c) Stad Lokeren)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Zo’n 23 steden en gemeenten, waaronder Sint-Niklaas, willen werk maken van een toengankelijke gemeente waar iedereen gelijkwaardig en onafhankelijk toegang heeft tot de gebouwen,...

ZWIJNDRECHT. UNIZO heeft bevestigt dat de inwerkingtreding van de Vlaamse ordonnantie die de toegankelijkheid van winkels voor andersvaliden regelt van start gaat. Een van de maatregelen is dat de...