Beveren legt positieve meerjarenplanning voor

BEVEREN. Beveren kan opnieuw mooie financiële cijfers voorleggen in de zesde herziening van de meerjarenplanning. Ondanks de inflatie en de stijgende prijzen hoeft Beveren niet op de rem te staan. Dat is onder andere te danken aan inkomsten uit de Waaslandhaven. 

Beveren kiest resoluut voor energiebesparende projecten zoals zonnepanelen en batterijen, de  verledding van de openbare verlichting en energiezuiniger verlichting in de sporthallen en buitenterreinen. Er staan nog voor 60 miljoen euro projecten op de planning voor 2023. Daarnaast werkt Beveren verder aan de schuldafbouw. Zo zullen zowel in 2022 als in 2023 voor bijna 15 miljoen euro aan leningen worden afbetaald, terwijl er in 2022 maar voor 5 miljoen euro aan leningen wordt opgenomen. Voor 2023 heeft het bestuur de ambitie om helemaal geen nieuwe leningen op te nemen. 

"We moeten er niet flauw over doen: we hebben met z’n allen een heel moeilijk jaar achter de rug en de toekomst oogt niet meteen veel rooskleuriger. We leven in economisch moeilijke tijden. En dat geldt evengoed voor de steden en gemeenten. Gelukkig ondervindt Beveren geen al te grote gevolgen, o.a. dankzij de inkomsten uit de Waaslandhaven. Daardoor kunnen wij nog versnellen op het vlak van energiebesparende maatregelen, zonder te moeten schrappen in de voorziene investeringen, de dienstverlening aan onze inwoners of de verdere schuldafbouw tijdelijk stop te zetten.", zegt burgemeester Marc Van de Vijver. (mb)