Real bouwt duurzaam met de Max

SINT-GILLIS-WAAS. Bouwbedrijf Real uit Sint-Gillis-Waas heeft met een nieuw concept een antwoord op vragen over duurzaam en modulair bouwen. Het bedrijf verwerkte meer dan 30 jaar  ervaring en expertise in dé MAX.  Als pilootproject bouwde het bedrijf op hun site een zuinig kantoorgebouw. Standaard heeft dergelijk gebouw een E-peil van 30. Dankzij een combinatie van het hernieuwbare energie met Off-Grid installatie, Max Solar Power, is het E-peil gedaald tot -16. Het E-peil is een score die aangeeft hoe zuinig een gebouw is. 

"De voordelen van dit State-of-the-art project zijn oneindig. Het begint reeds bij de modulaire opbouw van de units. Er wordt gebruik gemaakt van ecologisch verantwoorde en bijzonder duurzame basismaterialen", zegt  CEO Christophe Schepens.

Mede dankzij de flexibiliteit gaan de tijdelijke en (semi)permanente gebouwen in MAX uitvoering langer mee, wat zich vertaald in zeer ecologische projecten. Zo kunnen volumes eenvoudig en snel worden getransformeerd naar een nieuwe gebruiksbestemming of aangepast naar actuele eisen en behoeften. Daarnaast kunnen deze units ook eenvoudig worden verplaatst naar andere locaties. (mb, foto: Stefaan Van Hul)

 

Lees ook:

Fietspad van gerecycleerde plastic in havengebied

ANTWERPEN. In het Antwerpse havengebied is nieuw fietspad van 800 meter ingereden en is een doorbraak op het gebied van circulariteit. De eerste 75 meter bestaat grotendeels uit gerecycleerde...