Beverse VLD-fractie loopt een blauwtje
Bruno Stevenheydens wees er op dat de Beverse VLD geen rekening hield in haar voorstel met de inkomsten uit het Gemeentefonds. Sinds enkele jaren krijgen gemeenten die minder dan 5% personenbelasting heffen, minder inkomsten uit dit fonds. Beveren vraagt 4 % De VLD meent dat een scherper financieel beleid om 3% te besparen op de begroting, haalbaar is en direct zou leiden tot een halvering van de gemeentelijke personenbelasting. Voor het college is dat zeker geen topprioriteit.
Het voorstel dat de VLD-Beveren in haar burgerkrant lanceerde zou het gevolg hebben dat de gemeente 1 120 000 euro minder uit het Gemeentefonds zou krijgen en 3 miljoen euro minder aan belastingen. Schepen Vlegels zei onomwonden dat het ?voorstel afkomstig is van mensen zonder dossierkennis? en dat het ?ongehoord is dat de VLD-Beveren op een platte manier de bevolking leugens probeert wijs te maken?.
Volgens de boze schepen is het artikel in de lokale Beverse Burgerkrant een belediging voor het gevoerde financi?le beleid.
In een antwoord probeerde VLD-woordvoerder Luc Maes het voorstel in de VLD-Burgerkrant te minimaliseren van topprioriteit tot een niemendalletje maar hij kon volgens Vlaams Belang op geen enkele manier de kritiek van burgemeester Van De Vyver en schepen Vlegels weerleggen.
De conclusie van de Vlaams-Belangfractie is duidelijk. De VLD blaast warm en koud tegelijk; enerzijds door op de gemeenteraad het financi?le beleid van de gemeente goed te keuren via de jaarlijkse begroting en het beleidsplan, anderzijds door er in haar publicatie aan de bevolking kritiek op te geven.
Fractievoortzitter Bruno Stevenheydens van Vlaams belang besloot: ?Door haar openlijke kritiek op het financi?le beleid van de gemeente Beveren heeft de VLD zich als een onbetrouwbare coalitiepartner opgesteld. Het moet bijzonder frustrerend zijn om als meerderheidspartij geen afgevaardigde te hebben in het college. De positie van de VLD is na deze discussie des te meer onhoudbaar gebleken?. (F)