113de editie van Raemdonck kermis

LOKEREN. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus vindt in Lokeren de 113de editie van de Raemdonck Kermis plaats in de wijk Bergendries. 

Vrijdag staat er om 20 uur de vierde Bergenkwies op het programma. Zaterdag is er de traditionele rommelmarkt, met onder andere kinderanimatie, petanquetornooi en gaaibolling.  Vanaf 18 uur is er  het grote steakfestijn en een optreden van de lokale coverband Rooftook. 

Zondag 28 augustus rijden de ‘Truckers met een hart’ een rondje in hun trekkers met kinderen met een beperking aan boord. De kermis wordt afgesloten met Radio Rommelmarkt (vanaf 20u) en een vuurwerk op de Raemdonckberg (om 22u).

"We hebben alweer vele uren werk gestoken in de voorbereidingen van onze buurtkermis. Deze mag echt niet verdwijnen want ze moet het kloppende hart van de wijk zijn. Maar meer vrijwilligers naar de toekomst toe is de beste garantie dat Raemdonckkermis er nog 113 edities zal bijdoen", zegt Jan Cools, die hoopvol uitkijkt naar vrede- en vreugdevolle feesten. (mb)