Korpschef van Lokale Politie Sint-Niklaas kiest voor internationale carrière

SINT-NIKLAAS. Hoofdcommissaris Gwen Merckx heeft haar aangekondigd dat ze de lokale politie van Sint-Niklaas verlaat en kiest voor een carrière in het buitenland. Merckx is meer dan 16 jaar  korpschef geweest. In die periode heeft ze de fundamenten gelegd voor een moderne en professioneel korps dat bereikbaar is voor de burger. 

"Ik kan met een fiere blik terugkijken op de voorbije jaren", vertelt Gwen Merckx. "De fundamenten van een korps 2.0 dat klaar is voor de toekomst en waar vakmanschap centraal staat, zijn gelegd.  Dat laat ons toe om makkelijk in te spelen op de steeds sneller veranderende maatschappij. Ik wilde een vernieuwende wind door de zone laten waaien met projecten die inspelen op tendensen in de maatschappij. Zo is Sint-Niklaas tot nu toe het enige korps in Vlaanderen waar alle slachtoffers van seksueel geweld worden bijgestaan door een van de 14 professioneel opgeleide zedeninspecteurs.  Zij zijn geschoold om op de best mogelijke manier om te gaan met de opvang van slachtoffers van seksueel geweld." 

"Ik kijk terug op een mooi parcours met veel verwezenlijkingen, maar ik heb toch een dubbel gevoel bij mijn vertrek. Ik doe mijn job als korpschef heel graag en voel me goed bij Lokale Politie Sint-Niklaas, waar ik word omringd door gepassioneerde leidinggevenden en toffe medewerkers. Maar na 16 jaar de job van korpschef te hebben uitgeoefend, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Reeds als jong meisje koesterde ik de droom om ooit in het buitenland te werken. Toen ik vernam dat er een nieuwe verbindingsofficier gezocht werd voor Marokko, voelde ik dat dit een kans was die ik niet aan mij mocht laten voorbijgaan, zeker omdat mijn privé-situatie het me momenteel ook toelaat om deze stap te zetten. Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe professionele uitdaging aan te gaan!", aldus Merckx. 

Gwen Merckx wordt vanaf 1 september verbindingsofficier voor de Belgische Politie in Rabat, Marokko. (mb)

 

Lees ook: