N446 verandert voor 3 jaar in een werf 

HAMME/WAASMUNSTER. Vandaag start de heraanleg van de N446 in Dendermonde, Hamme, en Waasmunster. Zo’n stuk van 7,5 kilometer gewestweg wordt volledig in een nieuw kleedje gestoken met nieuwe riolering, nieuwe rijweg en groen. De belangrijkste vernieuwing is de aanleg van veilige fietspaden. De heraanleg moet voor veiliger verkeer zorgen op de Zogsebaan, Heirbaan, Durmebrug , de Abdij van Roosenberglaan en Belselebaan. De werken zullen in 2025 afgerond zijn.

"Vooral voor de fietsers zal het toekomst een stuk veiliger en aangenamer worden. In de zones met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur komen er verhoogde fietspaden met daarnaast ook nieuwe voetpaden. In de zones waar 70 kilometer per uur mag gereden worden, komen er fietspaden die met een groenzone van de weg gescheiden worden. Enkel door er voor te zorgen dat fietsen op een veilige en comfortabele manier kan, kunnen we een fietsreflex creëren bij iedere Vlaming.", zegt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. 

Vandaag start de eerste fase van de werken. Daarbij wordt er enkel gewerkt in de Overloopakker en de Bookmolenstraat in Hamme, vanaf vanaf de grens met Zele tot het kruispunt met de gewestweg N446. Deze fase duurt tot midden september. Op de N446 zal er tot midden augustus geen verkeershinder zijn. Dan starten er werken op de gewestweg tussen de rotonde aan de Hamsesteenweg (N470) en het kruispunt met de Bookmolenstraat. ls alles volgens plan verloopt, zijn de werken van fase 1 op de gewestweg in april 2023 afgerond. 

omleidingen

Tijdens de werken op de gemeentewegen volgen fietsers een omleiding via de Mispelaarstraat en Noord Langestraat. Gemotoriseerd verkeer richting Zele, Huivelde, Hansevelde en Hamme volgt in beide richtingen de omleiding via de Sint-Annastraat, Durmen en Omleidingsbaan Oost (N47). 

Zwaar verkeer (+ 3,5 ton) rijdt in beide richtingen via de Omleidingsbaan Oost (N47), Europalaan (N47) en de autosnelweg E17. Om sluipverkeer te vermijden worden d.m.v. betonblokken twee knips aangebracht: in de Hermietstraat (Zele) aan de overgang naar de Bakkerstraat (Dendermonde) en in de Hekkenhoek t.h.v. nr. 34 (Dendermonde). (mb)

 

Lees ook:

Werken Driekoningenstraat zijn bijna klaar

SINT-NIKLAAS. De werken in de Driekoningenstraat zijn bijna klaar. De voorbije maanden zijn zowel de voetpaden als de rijbaan grondig vernieuwd. Ook werd er een glasvezelnetwerk aangelegd, net zoals een...

Nieuw fietspad en straatverlichting langs N70

BEVEREN. Vandaag start de aanleg van een nieuw fietspad en straatverlichting langs de gewestweg N70 tussen de Snoeckstraat en de kruising van de spoorweg in Melsele. Gemotoriseerd verkeer kan de...

Brug E17 Hoogkamerstraat onderbroken vanaf 1 juni

SINT-NIKLAAS/TEMSE. Vanaf 1 juni krijgt start de aanleg van een dubbel fietspad op de brug over de E17 aan de Hoogkamerstraat. Het fietspad komt aan één kant de brug. De weg verschuift naar de...