Melseelse lagere school kreeg 9 natuurouders

MELSELE. De Vrije Lagere School Onze-Lieve-Vrouw van Gaverland, Sint-Elisabethstraat 66 heeft er 9 enthousiaste natuurouders bij. Zij volgden met succes de lessen in het schooljaar 2004-2005 georganiseerd door het provinciebestuur Oost-Vlaanderen. De natuurouders krijgen hun diploma op dinsdag 21 juni om 13.30u in de school.
Natuurouders zijn personen die op vrijwillige basis de leerkracht helpen tijdens de lessen over natuur en milieu, zowel in de klas als in de omgeving van de school. Ouders en grootouders, maar ook kennissen en vrienden van de school, kunnen natuurouder worden. Natuurouders zijn verbonden aan ??n school en kunnen zich vrijmaken tijdens de schooluren.
Natuurlijk komen ze niet zomaar voor de klas terecht! Natuurouder wordt men door het volgen van een natuuroudercursus. De gratis cursus van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen reikt voornamelijk praktisch bruikbare tips en methodieken aan rond natuur en milieu. Hij bestaat uit 6 bijeenkomsten van een halve dag en een proefles.
Het is sinds 1998 dat het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen gratis deze natuuroudercursussen inricht voor ge?nteresseerde basisscholen. Na een proefronde in samenwerking met het Regionaal Landschap Meetjesland vzw in het noorden van Oost-Vlaanderen, wordt het concept nu voor heel Oost-Vlaanderen opengesteld.
Het natuurouderproject zal worden toegelicht bij de uitreiking van de diploma's door gedeputeerde Carina Van Cauter, bevoegd voor natuur- en milieu-educatie.
 De natuurouders zijn: Christel Peeters, Lut Peeters, Mieke Van Hove, Veerle Allaert, Ingrid De Vos, Jef Weekers, Chris Vandeneynde, Jenny Rutten en Marleen Van De Vijver.(F)