Vanaf 14 maart weren slagbomen verkeer tussen Sinaai en Eksaarde

SINT-NIKLAAS. Na de zomer starten in de Zwaanaardestraat en omgeving de rioleringswerken over een traject van 5 kilometer. Als voorbereidingen vernieuwen de nutsmaatschappijen vanaf 14 maart hun leidingen. Vanaf 14 maart zal doorgaand verkeer uit de werfzone geweerd worden via slagbomen aan de Sinaaibrug en Koebrug. Doorgaand verkeer zal moeten omrijden vanaf het kruispunt Duizend Appels (N70/Schrijberg) via de gewestwegen N70, N41 en N403. 

Enkel hulpdiensten, openbaar vervoer, busvervoer van de scholen in de omgeving, landbouwers met percelen in de werfzone en handelaars met essentiële verplaatsingen, krijgen een vergunning om de slagboom te openen en de werfzone binnen te rijden. Fietsers en voetgangers krijgen vrije doorgang aan de slagbomen. Plaatselijk, lokaal verkeer binnen de werfzone blijft steeds mogelijk. 

Het project is geraamd op 11,5 miljoen euro, waarvan 7,8 miljoen euro wordt gedragen door de stad en 3,7 miljoen euro door Aquafin. Het einde van de werken (en de omleidingen) is voorzien voor 2024. (mb)

 

Lees ook:

Werken in Statiestraat vanaf 26 september

ZWIJNDRECHT. Fluvius voert voorbereidende werken voor nutsvoorzieningen uit in de Statiestraat, tussen de spoorwegovergang en de Alice Nahonlaan in Zwijndrecht. Daardoor is de straat tot 30...

Werken Driekoningenstraat zijn bijna klaar

SINT-NIKLAAS. De werken in de Driekoningenstraat zijn bijna klaar. De voorbije maanden zijn zowel de voetpaden als de rijbaan grondig vernieuwd. Ook werd er een glasvezelnetwerk aangelegd, net zoals een...