Geslaagde seniorensportdag in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT. De seniorensportdag die door de gemeentelijke sportdienst en -raad werd georganiseerd in en rond de sporthal in de Fortlaan, kreeg een 100-tal deelnemers. Nogmaals werd hier geïllustreerd dat de aanwezigen ongelijk hadden want de grote verscheidenheid aan sporten liet iedereen toe zich uit te leven in de discipline naar keuze. Het werd ook een vlekkeloze organisatie waarbij sportfunctionaris en gangmaker Annemie Van Mieghem kon rekenen op de medewerking van vrijwilligers uit de verenigingen. Meest belangstelling ging uit naar het bijzonder prettige curve bowl waarbij een werpbol in een curve zo dicht mogelijk bij het raakballetje moet rollen. Niet minder dan 56 senioren namen deel. Ook petanque blijft bijzonder populair want het werd gespeeld met 44 vijftig-plussers. De wandeltocht door de mooie natuur in de voormiddag werd gestapt met 34.
De fietstocht in de namiddag kreeg 40 deelnemers voor een gezellige tocht van een 35 km doorheen Zwijndrecht, Linkeroever, Kruibeke en Beveren-Zuid. Bij de kopmannen fietste schepen van sport Walter De Wulf. De tocht werd uitgestippeld door Etienne Hemelaer van de toeristenclub Meteoor. Hij stond ook in voor de perfecte begeleiding samen met Hubert Hemelaer en Maurits Meul. De gemeente Zwijndrecht leverde de bezemwagen met aan het stuur Herman Lejeune die was vergezeld van een vrijwilliger van het Rode Kruis.In de bezemwagen bevond zich een reservefiets van de gemeente voor wie pech had. De tocht verliep vlekkeloos.
Na afloop konden de deelnemers nog  een koffietje met gebak nemen en toen bleek duidelijk dat deze seniorensportdag niet meer weg te denken is in het jaarprogramma van de sportdienst.(F)