Kinderen bivakeren in de Broederschool van Beveren

BEVEREN.In de Broederschool in de Stationsstraat te Beveren loopt een project waarbij de kinderen van de 3de kleuterklas en het 1ste studiejaar de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni, op school zullen blijven slapen. Sint-Lodewijk werkt immers, net als vorig schooljaar een thema uit om de drempel tussen de 3de kleuterklas en het eerste leerjaar kleiner te maken.

Dit jaar maken wij de 32 kinderen van de derde kleuterklas en de 55 uit het eerste leerjaar een reis rond de wereld. Elke dag van de week zitten ze in een ander land. De kleuters en leerlingen eerste leerjaar krijgen steeds de avond ervoor een enveloppe waar opstaat naar welk land we de volgende dag gaan. Zo krijgen de kinderen de kans om een aantal dingen over dat land mee te brengen.


Ze begonnen reeds vorige donderdag met een reis naar Nederland. Rond het land werden dan tal van activiteiten gehouden.Zo volgde vrijdag China, maandag Itali?dinsdag Marokko, woensdag Spanje en donderdag trekken ze naar de Indianen van Zuid-Amerika met in de namiddag een groot bosspel. Komt dan de vrijdag, waarop de kinderen om dit thema af te sluiten, in de sporthal van de school een nachtje zullen kamperen.


's Morgens, vanaf half 9 worden met de hulp van de ouders, de tenten in gereedheid gebracht.
Na het opzetten voeren de ouders iedereen naar recreatieoord De Ster voor een dagje op reis. Ze nemen er op het voetbalplein hun 10-uurtje om dan de 'Wekkertocht' te spelen. Wanneer een wekker afgaat, mogen de kleuters uit een enveloppe een spel kiezen. Ze spelen dit spel en stappen verder tot de wekker opnieuw afgaat dan is het tijd voor een nieuw spel.


Na het middagmaal wordt er nog op een andere locatie van het recreatieoord gespeeld maar om 16u vertrekken ze allemaal naar het station van Sint-Niklaas om er met de trein van 17.10u naar Beveren te rijden.
Na het eten van frieten op school en douchen komt de piamafuif en volgen bedverhaaltjes.Het bivakeren in de sporthal begint.


Zaterdagmorgen begint met ochtendgymnastiek en een ontbijt en dan kunnen de ouders de kinderen tussen 9 en 10 u komen ophalen. Aansluitend kunnen ouders en kinderen een kijkje nemen in het eerste leerjaar.(F)