Vandaag start fase 2 van rioleringswerken in Zwijndrechtse Polderstraat

ZWIJNDRECHT. Vandaag herstarten de rioleringswerken in de Polderstraat. De werken werden in september stilgelegd nadat er PFAS-vervuiling in het bemalingswater werd vastgesteld. Na een spoedbeoordeling heeft de gemeente midden oktober een nieuwe vergunning gekregen voor de droogzuiging in fase 2 van de werken. 

De werken van fase 2 worden vandaag hervat. De werfzone bevindt zicht tussen de inrit van Neerbroek en het kruispunt met de Pijlstraat. In deze fase zal de aannemer de huidige steenslagfundering afgraven. Hierdoor is de Polderstraat fase 2 niet langer bereikbaar voor auto’s en wordt het verkeer plaatselijk omgeleid. (mb)

 

Lees ook:

Uitstel voor eerste fase saneringsplan 3M

ZWIJNDRECHT. Chemiebedrijf 3M uit Zwijndrecht heeft het saneringsplan voor de zone tussen de E34 en de Polderstraat terug moeten intrekken na kritiek van OVAM.  

Informatievergadering over PFAS

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht organiseert woensdag een bewonersvergadering voor de inwoners van Zwijndrecht en Beveren. Onderwerp van de vergadering is de overeenkomst tussen de Vlaamse...

Maandag starten rioleringswerken in Oude Gentweg

ZWIJNDRECHT. Maandag starten rioleringswerken in de Oude Gentweg ter hoogte van huisnummer 47. De riolering van de nieuwe woningen tussen Antwerpsesteenweg 123 en de Oude Gentweg 47 worden...