Sint-Niklaas wil ruimte onder spoorwegbrug anders invullen

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas wil de ruimte onder de spoorwegbrug aan de Spoorweglaan anders invullen en heeft daarvoor het participatieproject Project 33 in het leven geroepen. De naam van het project verwijst naar de 33 pijlers waarop de brug rust.

De deelnemers aan het project bepalen hoe de ruimte onder de brug er zal uitzien maar de stad denkt aan een totaalconcept van groen, beeld en streetart. De stad voorziet 450.000 euro om het project te financieren. In een eerste stap gaat de stad op zoek naar een ontwerp. Daarvoor organiseert het een informatiesessie op woensdag 15 september om 19.30 uur in in de eventhall van King George, Driekoningenstraat 48. Inschrijven kan via project33.be. Geïnteresseerden kunnen nog tot en met 15 oktober een offerte indienen via dezelfde website. 

Vanaf het voorjaar van 2022 wordt het project uitgevoerd. Iedereen kan meehelpen bij de praktische uitvoering. Wie interesse heeft om mee te helpen, kan zich nu reeds aanmelden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

Fortlaan onderbroken door werken

ZWIJNDRECHT. Infrabel plant tijdens de krokusvakantie werken aan het spoor en het station van Zwijndrecht. Het gaat om de laatste fase voor de werken aan het station waarin het oude perron 1 wordt...

Spoorwegovergang Gentstraat afgesloten

BEVEREN. Vanaf vandaag is de spoorwegovergang in de Gentstraat afgesloten worden voor het doorgaand  verkeer. Een deel van de straat wordt opgebroken voor de aanleg van het nieuwe fietspad langs de...