Vernieuwd speelterrein Raemdonckpark geopend

LOKEREN. Vrijdag, 27 augustus, is het vernieuwde Raemdonckpark aan de Uebergdreef officieel en feestelijk geopend. De werken zelf zijn al een poosje achter de rug maar de covid-maatregelen lieten nu pas een receptie toe.

De renovatiewerken waren reeds de tweede fase nadat in 2018 een eerste renovatie werd uitgevoerd. Toen werd het park als actief groen aantrekkingspunt ingericht. In deze fase kreeg zowel het park als het speelterrein een volledige make-over. Het park kreeg nieuwe wandelpaden, een picnickzone en een surfeiland. Een beweegbank moeten mensen aanzetten om te bewegen. In de speelzone zijn twee houten tipi’s,  evenwichts- en lummelelementen gebouwd. 

Voor de heraanleg van het park organiseerde de stad Lokeren verschillende participatietrajecten, waarbij er heel wat aandacht werd geschonken aan de mening van kinderen en jongeren. Met de afwerking van het Raemdonckplein, telt stad Lokeren intussen maar liefst 39 speelterreinen. "Elke buurt binnen onze stad kan dus genieten van ontspanning in een groen en gezond kader, en dat voor jong en oud. Dat is iets waar we zeker trots op kunnen zijn", aldus schepen voor Infrastructuur, Sabine Van Rysselberghe. (mb)

 

Lees ook: