Ontwerpen wegenwerken Laarstraat goedgekeurd

SINT-GILLIS-WAAS. Het ontwerp voor de wegenwerken aan de Laar- en Turkeyenstraat in Sint-Gillis-Waas is goedgekeurd door de gemeenteraad. In de Turkeyenstraat  komt ??n fietspad met dubbele rijrichting. Omdat de huidige wegbedekking niet bestand is tegen het zwaar verkeer wordt het vervangen door asfalt.

Het wegdek wordt ook aanzienlijk verbreed. Op het kruispunt met de Okkevoordestraat wordt de wegel van de ruilverkaveling verhard zodat fietsers rechtdoor kunnen rijden naar de Zijpstraat.

In de Laarstraat wordt ??n fietspad aangelegd met dubbele rijrichting. Het kruispunt met de Zijpstraat en de Vijverstraat wordt volledig opnieuw aangelegd. Om de gevaarlijke bocht weg te werken, moeten twee woningen afgebroken worden. Deze woningen staan echter op het grondgebied van Beveren. De gemeente Beveren heeft beide woningen onteigend. Ten slotte krijgt ook het kruispunt van de Laarstraat met de Sint-Niklaasstraat een facelift. Om de veiligheid te verhogen wordt het huis op de hoek met de Baarstraat en de Sint-Niklaasstraat afgebroken. De verkeersdrempel ter hoogte van de school van Het Hoogeinde verdwijnt maar de asverschuiving en de tussenstrook in het wegdek blijft bestaan. Ook het wegdek tussen de school en het kruispunt wordt opgebroken en vervangen door asfalt.
De totalekostprijs van de werken is ruim anderhalfmiljoen euro. Omdat de werken deels op het grondgebied van Beveren plaatsvinden, vraagt Sint-Gillis-Waas aan Beveren haar bijdrage van ruim 215 duizend euro goed te keuren.