Kort nieuws van 6 juni 2005

Nieuwtjes kriskras doorheen de regio over minister Peeters die naar Zwijndrecht komt, Prof Rik Torfs die in Serwir komt spreken, Temse dat een website heeft voor blinden en een seniorenraad die bijzonder actief is en over Miss Internet Puitenslagersfeesten

Minister Peeters komt rondrit maken in Zwijndrecht.
ZWIJNDRECHT. Omdat binnenkort  de keuze zal bepaald worden van het traject voor de Oosterweelverbinding zal Minister Peeters naar aanleiding van de te nemen beslissing, woensdag 8 juni een bezoek brengen aan Zwijndrecht en een rondrit maken door de gemeente. Om 21 u zal hij samen met de gemeenteraadsleden en, leden van het Actiecomite aan het Administratief Centrum vertrekken.
 
Prof Rik Torfs over religieuze symbolen
WAASLAND. Mevrouw Miet Smet, Minister van Staat en Vlaams Parlementslid, en het bestuur van de Christen-Democratische Stichting Waas en Dender organiseren op donderdag 16 juni om 20u een voordracht in Hotel Serwir te Sint-Niklaas met als gastspreker  Prof. Dr. Rik Torfs rond het thema Religieuze symbolen in het maatschappelijk leven. Prof. Dr. Rik Torfs geboren in Turnhout in 1956, is Doctor Kerkelijk Recht sdert1987 en  is o.a. professor Kerkelijk Recht aan de K.U. Leuven, advocaat aan de Kerkelijke Rechtbank en gastprofessor aan meerdere buitenlandse universiteiten. Als autoriteit in Kerkelijk Recht en door zijn tekenende uitspraken en onomwonden stellingnames, is hij uitgegroeid tot een gegeerde mediafiguur.
In een tijd van multiculturalisme, van confrontatie tussen tradities, geloven en politieke eigenheid is hij de juiste man op de juiste plaats voor een uiteenzetting rond Religieuze symbolen in het maatschappelijk leven.
 
Website Gemeentebestuur Temse nu ook blindvriendelijk
TEMSE. Een onlangs gehouden onafhankelijke doorlichting van de gemeentelijke websites in Vlaanderen, heeft aangetoond dat de website van het gemeentebestuur van Temse tot de beste behoort. Het gemeentebestuur is intussen nog een stap verder gegaan. De website is intussen volledig blindvriendelijk gemaakt, m.a.w. ook blinden en slechtzienden kunnen nu de website raadplegen via een braille-computer of spraakcomputer. Daardoor mag het gemeentebestuur voortaan het BlindSurfer-label op zijn website plaatsen.
De verantwoordelijke van Temses website is Bert Haentjens, de gemeentelijke systeemverantwoordelijke en de  informatieverantwoordelijke is Dominique Oste.

 

Bekendmaking uitslag verkiezing Miss Internet Puitenslagers 2005
BEVEREN. Op vrijdag 17 juni wordt in Hotel Beveren aan de Gentseweg in Beveren de uitslag met winnaar bekend gemaakt van Miss Internet en tevens zal ook de 'Gouden Puit' worden uitgereikt. Beide activiteiten kaderden in de Puitenslagersfeesten 2005.

 

Seniorenraad van Temse is actief
TEMSE. De Seniorenraad van Temse heeft een programma voorgelegd om 'u' tegen te zeggen.Hij organiseert op woensdag 15 juni vanaf 12u tot 17u,  voor de vierde maal een barbecue voor de bestuursleden van de seniorenverenigingen van Temse. De bedoeling is dat de bestuursleden elkaar beter leren kennen en samen een ontspannende namiddag meemaken. In de loop van de namiddag wordt petanque gespeeld.  Voor deze namiddag werd het Lindenhof in de Veldstraat als plaats van het gebeuren uitgekozen.
 Op woensdag 29 juni organiseren ze om 14u in de Roxy in de Stationsstraat een vergadering over internet en on-line bankieren. De onderwerpen zijn: mailen, chatten, virussen, is een abonnement voordelig?, werken met zoekrobot en natuurlijk bankieren met de computer. De toegang is gratis.
In samenwerking met het CVO, Schoolstraat 17, Temse zijn er computercursussen voor 55plussers. Er is keuze uit: Initiatie deel 1, Initiatie deel 2, Inleiding foto en video, Internet en Word 1. De cursussen starten begin september en duren tot eind januari 2006. Op 3 september is er van 10 tot 12 u een infomoment. Inschrijven kan nu reeds.
Ook voor talen kunnen senioren terecht in het CVO, Schoolstraat 17. Men start daar met een cursus Frans en Italiaans. Voor Spaans en Engels is er nu een deel 2 nadat zij reeds deel 1  volgden. Inlichtingen CVO tel. 03 771 33 41 (F)