Hippe hypecourt op vernieuwde sportsite Nachtegaallaan

LOKEREN. Het basketbalveld in de Lokerse Nachtegaallaan ter hoogte van het Bospark kreeg een complete make-over. Het veld werd omgevormd tot een hippe hypecourt. Dat is een kunstwerk, geschilderd op een basketbalplein. Voor het project werd de Brusselse kunstenaar Oli-B ingeschakeld.

Het plein werd vorige week heropend door burgemeester Filip Anthuenis die samen met Belgisch basketfenomeen Sam Van Rossom de eerste bal gooide. "Het was me een ware eer om samen met zo’n groot meneer - zowel letterlijk als figuurlijk - dit prachtig staaltje kunstwerk in te huldigen. Onze mooie stad werd zonet nog een stuk mooier. Ik hoop dat de Lokeraar hier veel plezier mag beleven", aldus burgemeester Anthuenis.

Naast het vernieuwde basketbalterrein werd een teqballtafel geplaatst. Teqball is een nieuw spel dat erg in trek is bij jong en oud. Het is een combinatie van tafeltennis en voetbal. In plaats van met de handen is het de bedoeling dat je de bal met de voeten overspeelt. Het spel wordt gespeeld op een speciaal ontworpen tafel voor voetvolleybal. Deze tafel heeft veel weg van een tafeltennistafel maar is op enkele punten net anders.

Tot slot wordt het tennisveld vervagen door een nieuw stukje groenzone. Voor de vernieuwing van de sportzone maakte de stad Lokeren 90.000 euro vrij. (mb, foto: Jules Cesure)

 

Lees ook:

Basketbalclinic met Tony Van den Bosch

Tony Van den Bosch, de 56-jarige Antwerpenaar en ex-topspeler, is een onderlegd opleider.ZWIJNDRECHT. In de sporthal werd een opleiding tot basketbalcoach gegeven. Het was een organisatie van de...