Verkeersomleidingen bij werken Temse-Steendorp

Op dinsdag 14 juni wordt gestart met de laatste fase van de werken op de Krijgsbaan en de Kapelstraat. Op die datum beginnen de riolerings- en wegenwerken in de Kapelstraat vanaf het kruispunt met de Negenoogstraat t.e.m. het kruispunt Kapel-/Kerkhofstraat. Voor het gemotoriseerd verkeer werden de wegomleggingen reeds vastgelegd. Rijrichting Kruibeke: Krijgsbaan - Oostberg - Scouselestraat - Warandestraat - Gelaagstraat - Kapelstraat
Rijrichting Temse: Kapelstraat - Krijgsbaan
Er werden ook verkeersmaatregelen genomen die weggebruikers best in acht nemen. Zo zijn er
Snelheidsbeperkingen waarbij op de afgewerkte gedeelten van de Krijgsbaan en de Kapelstraat en in de Gelaagstraat in de bebouwde kom, beperking van 50 km/u geldt, tenzij een lagere snelheid - aan de scholen bijvoorbeeld -  wordt opgelegd.  Op het traject van de werken in de Kapelstraat, op de Oostberg, de Scousele- en de Warandestraat wordt de snelheid beperkt tot 30 km/u.
Er is ook ??nrichtingsverkeer op het traject van de werken in de rijrichting Temse.  Op de omleggingswegen van de Oostberg, Scousele- en Warandestraat loopt het verkeer in ??n rijrichting naar de Gelaagstraat.  In de Vijfhuizenstraat rijdt het verkeer in de richting van de Krijgsbaan. Het is verboden de Vijfhuizenstraat vanop de Krijgsbaan in te rijden.
De Negenoogstraat wordt aan het kruispunt met de Kapelstraat afgesloten en wordt daardoor een doodlopende weg met verkeer in beide rijrichtingen.  Het tweerichtingsverkeer is ook van toepassing vanaf het kruispunt van de Oostberg met de Scouselestraat in de rijrichting van de Fonteinstraat.
Parkeer- en stilstaanverbod is er van rechtswege indien de vrije doorgang op de rijbaan minder dan 3 m bedraagt.  Parkeer- en stilstaanverbod over de ganse lengte van de Gelaagstraat, rechts rijdend in de richting van het kruispunt met de Kapel- en Hospitaalstraat. 
Ook de fietsers moeten opletten want er geldt een fietsverbod in de Scouselestraat in de rijrichting van Temse, op de Scheldedijk komend uit de richting Temse
De fietsers worden aan het einde van de Temsese dijk in een sas opgevangen ?n verplicht om rechts op de rijbaan van de Warandestraat met het verkeer in de rijrichting van Steendorp-centrum mee te rijden.  Zij die de Scheldedijk wensen te volgen, kunnen opnieuw op de dijk in de richting van Rupelmonde hun weg vervolgen.
Op de Scheldedijk komend uit de richting Rupelmonde wordt op het einde van de dijk in de Warandestraat een oversteekplaats voor fietsers voorzien.  Zij rijden binnen de aangebrachte wegmarkeringen in de richting van de Scouselestraat.  Om opnieuw de dijk in de rijrichting van Temse op te rijden, wordt een tweede oversteekplaats voor fietsers voorzien.  Boven op de dijk wordt een spiegel geplaatst, die de mogelijkheid aan de fietsers biedt om zicht te hebben in de Scouselestraat, een straat van waaruit het gemotoriseerd uit de richting van Temse komt.  De aandacht van de fietsers zal worden gevestigd op de gevaarssituatie.  Tevens zal de" aanwezigheid van fietsers op de rijbaan door een passend signalement aan de autobestuurders worden bekend gemaakt.(F)