Gezocht: naam voor nieuw gemeentepark van Nieuwkerken

SINT-NIKLAAS. Het nieuwe gemeentepark van Nieuwkerken is klaar. Voor het ontwerp kregen buurtbewoners, bewoners van woonzorgcentrum Populierenhof en leerlingen van nabijgelegen scholen inspraak. Het resultaat is een park met sterke verwijzingen naar de typische landschapskenmerken en historisch erfgoed van Nieuwkerken. Het park is t 3.5 hectare groot en omvat naast een fruitboomgaard en een loofbos en zone met picknickbanken en een weide. Het park is bereikbaar via verschillende trage wegen in de Nieuwkerkenstraat, Pastorijstraat, Berkenhof en wijk Wallenhof.

Bij het archeologisch onderzoek vond Erfpunt resten terug van crematiegraven en 5 woonhuizen uit de late ijzertijd. Dat is de periode net voor de Romeinse overheersing van onze gewesten, een scharniermoment in onze geschiedenis. Dat stuk geschiedenis van het park komt aan bod tijdens Open Monumentendag op zondag 12 september. 

Het enige wat het park nog mist is een naam. Wie een goede naam denkt te hebben, kan deze tot 15 juli doorgeven via sint-niklaas.be/parkzktnaam. Er zijn twee beperkingen:  namen van nog levende personen komen niet in aanmerking en de inzending moet een band hebben met de plek. Op Open Monumentendag wordt de shortlist bekend gemaakt en kan er gestemd worden voor de uiteindelijke keuze. De bedenker van de gekozen naam wacht eeuwige roem en een mooi, typisch geschenk uit Nieuwkerken. (mb)

 

Lees ook:

Gezin dreigt dakloos te worden en zoekt huurwoning

SINT-NIKLAAS. Een gezin van 5, geboren en getogen in Sint-Niklaas, moest onlangs onverwacht hun woning in de Kokkelbeekstraat verlaten omdat het pand onbewoonbaar was verklaard. Het gezin ging op de...

Zwijndrecht zoekt kandidaten voor adviesraad

ZWIJNDRECHT.  De gemeente Zwijndrecht vindt het belangrijk dat inwoners deelnemen aan het beleid. Dat kan onder meer via adviesraden. Zwijndrecht telt acht adviesraden waaronder een raad voor...