Ook Wase jongeren vliegen er in dankzij ‘Unlock your energy’

REGIO. Nu de coronamaatregelen versoepelen, is het voor heel wat mensen tijd om de opgekropte energie lost te laten. De Koning Boudewijnstichting capteerde de roep in de maatschappij om zich om onze jongeren en hun welzijn te bekommeren. Binnen het project ‘Unlock your energy’ gaf de Koning Boudewijnstichting jongeren een uitdaging om alvast plannen te maken voor deze nieuwe fase. Dat resulteerde in 472 ingezonden projecten. 

Een onafhankelijke jury koos na een lange beraadslaging 53 projecten in Vlaanderen, 24 in Brussel en 25 in Wallonië. Die ontvangen tussen 2.500 en 20.000 euro, naargelang hun plannen. In onze regio krijgen 4 projecten samen 34.349 euro.  Het gaat om projecten van AAP vzw uit Zwijndrecht, Jeugdhuis 't Klokhuis vzw uit Hamme, Vagevuur Open Jeugdwerk uit Lokeren en GO! Technisch Atheneum Lokeren. 

Animal Assisted Projects vzw uit Zwijndrecht gebruikt het geld voor haar AAI-team dat bestaat uit opgeleide vrijwilligers met hun huisdieren. Zijn gaan op pad gaan met (kwetsbare) jongeren om  samen met hen plezier te beleven en drempels weg te nemen.

Jeugdhuis 't Klokhuis vzw krijgt de bijdrage voor het project ‘Boost 4 You(th)’, waarbij 4 verschillende jongerenorganisaties in Hamme samen een participatief traject voor jongeren organiseren met als slotmoment een dag waarop ze alle Hamse jongeren uitdagen om professionals te verslaan in disciplines als skaten, straatvoetbal, graffiti en woordkunst. 

Vagevuur Open Jeugdwerk uit Lokeren organiseert een mobiele openluchtcinema die zal opgezet worden op plaatsen waar jongeren aanwezig zijn. 

Tot slot werken leerlingen van het 7de jaar en de leerlingenraad van GO! Technisch Atheneum Lokeren acties uit om het gevoel van eenzaamheid en machteloosheid uit de wereld te helpen en te vervangen door solidariteit, engagement en burgerschap. 

Naast de Koning Boudewijnstichting, die de belangrijkste financiële inbreng deed, deden ook het Solvay Solidarity Fund, het Ackermans & van Haaren Solidarity Fund en de actie Fit With A Star, in samenwerking met Basic Fit, een bijdrage aan deze oproep. (mb)

 

Lees ook:

Jongeren krijgen chillplek in Reinaert Galerij

SINT-NIKLAAS. Jongeren krijgen een eigen chillplek in de leegstaande Reinaert Galerij. De galerij  stond vermeld als favoriete plek om iets te doen bij vier van de acht voorstellen bij de...

Covid-update Vitaz (10.06.2022)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De covid-situatie is ook de Wase Vitaz-ziekenhuizen al een tijdje stabiel en onder controle. Daarom heeft het ziekenhuis besloten om geen dagelijkse updates meer uit te sturen. In de...

Covid-update Vitaz (07.06.2022)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 30 covid-patiënten opgenomen in de Vitaz-ziekenhuizen in Lokeren en Sint-Niklaas. Daarvan worden 2 personen behandeld op intensieve zorgen. De voorbije 24 uur is 1...