Jongsocialisten zetten Sint-Niklase vrouwen in de bloemen

SINT-NIKLAAS. De jongsocialisten van Sint-Niklaas hebben een 8-tal standbeelden van vrouwen in de stad versierd met een bloemenjurk. Dat gebeurde naar aanleiding van internationale vrouwendag vandaag. Met de actie willen de jongeren de Sint-Niklase vrouwen in de bloemen zetten en oproepen tot gendergelijkheid. 

"We vinden het zoals iedereen jammer dat we alle Sint-Niklase powervrouwen niet persoonlijk in de bloemetjes kunnen zetten, dus zochten we een creatieve oplossing om toch te tonen dat we internationale vrouwendag niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan", zegt ondervoorzitter Sara Salarkiya (sp.a). "We waren het er vrij snel over eens dat dit een zichtbare, en geen digitale actie, moest zijn. Wij zijn, net zoals velen met ons, al dat digitale gedoe een beetje beu. Op deze manier tonen we ons engagement voor gendergelijkheid, waren we creatief in de buitenlucht bezig, en moeten we op 8 maart eens niet voor ons scherm zitten om vrouwendag te vieren".

De versierde beelden zijn: de vrouwelijke Lopers op de Grote Markt, de skeletten op de Grote Markt, de Ballerina aan de muziekschool, een tweetal beelden in de Stationsstraat, een beeld op de Parklaan en een beeld aan het AZ-Nikolaas.

De jongeren werken ook een prioriteitenplan voor vrouwvriendelijkheid en gendergelijkheid in de stad. Eén van de voorstellen is om vrouwen actief te betrekken in het veiligheidsplan van de stad. (mb)

 

Lees ook:

Gemeente Beveren keurt regenboogcharter goed

BEVEREN. De voltallige gemeenteraad van Beveren heeft het regenboogcharter goedgekeurd. Het charter is er gekomen na de moord op David Polfliet in maart. Dat charter moet de gelijkheid van alle...