#iedereenmodel met Goed Genoeg - Lijfboek

REGIO. Nu de lente in aantocht is, start ook het seizoen om volop reclame te maken voor badpakken. En daarbij wordt het gebruik van de Photoshop en filters niet geschuwd. De socialiste vrouwenbeweging VIVA-SVV wil tegengas geven tegen onrealistische normen en verwachtingen van vrouwelijke schoonheidsidealen. Dat doen ze met ‘Het Goed Genoeg - Lijfboek’. 

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op maandag 8 maart, wordt het boek vanaf vandaag verspreid via lingeriewinkels in heel Vlaanderen. Zodra de covid-maatregelen het toelaten, zal het boek gratis uitgedeeld worden tijdens allerlei activiteiten en acties. 

"Met het Goed Genoeg - Lijfboek moedigen we vrouwen aan tevreden te zijn met hun lichaam en zich niet te spiegelen aan het ideaalbeeld dat de modewereld en de (sociale) media hen voorhouden", aldus Lilith Roggemans, nationaal verantwoordelijke van VIVA-SVV. "De maatschappelijke druk om aan dat onrealistisch beeld te voldoen is groot, vooral bij jonge vrouwen". 

In het Waasland is het boek verkrijgbaar bij Lingerie Zita aan de Vrasenestraat 64 in Nieuwkerken en bij Fraai Lokeren aan de Schoolstraat 3. (mb)

 

Lees ook:

"Elk kind heeft recht op een geweldloze opvoeding"

SINT-NIKLAAS. Vrouwenbeweging Vrouw & Maatschappij en CD&V Sint-Niklaas hebben actie gevoerd rond de problematische gevolgen van intrafamiliaal geweld voor kinderen. Kinderen die getuige zijn van...

Vrouwencentrum Sint-Niklaas lanceert fotowedstrijd

SINT-NIKLAAS. Vrouwencentrum Sint-Niklaas organiseert in aanloop naar internationale vrouwendag op 8 maart een fotowedstrijd met als thema ‘Mijn (vrouwelijke) KLIK met Sint-Niklaas’. De wedstrijd...