KWB Kruibeke kroonde kaartlaureaten

KRUIBEKE. Het initiatief van KWB Kruibeke om jaarlijks een kaartkampioenschap Kingen te organiseren blijft een succes. Elke maand vanaf september is er een kaartavond die telkens voor ruim 40 kaarters een prettig verzet is. De competitie werd nu afgesloten en Emiel De Schrijver was de Kruibeekse kampioen.

 De kaartcompetitie ontstond een 20-tal jaren geleden in de schoot van de Kajotters en werd toen geleid door Leon Nielandt. De KWB nam het over en is nu ook al aan de 12de uitgave. Er werd vroeger gekaart in de kantine van het voetbalveld van KWB maar toen dat verdween voor de nieuwe verkaveling, werd uitgeweken naar Ons Huis en nu in de oude schoolgebouwen van de Potternoazie in de Hendrik Mertensstraat. De kaartingen worden geleid door André Lardon en hij houdt de rangschikkingen bij. Van de 8 kaartingen komen de 5 beste uitslagen in aanmerking voor de titel.


Andre Lardon leidde de proclamatie en mocht Emiel De Schrijver kronen als eindwinnaar. Hij had 274 punten en dat was 1 punt meer dan Roger Verhaeghen die 2de werd. Verder in de uitslag stonde als 3de gelijk Rita Lardon en Eddy Saman met 261 p. 5. Etienne Bolsens 258 p 6. Maria De Mulder 253 p 7 . Margriet Verschooren 252 p 8. Helene De Meersman 244 p 9. gelijk: Benny Huyck en Georges Van Bogaert 242 p.(F)