Vlaamse fietsweek zet 640 schoolkinderen op de fiets

BEVEREN. Tijdens de week van 16 tot 22 mei werd door de Stichting Vlaamse Schoolsport de Vlaamse Fietsweek gepromoot. De gemeentelijke sportdienst voerde de 1ste editie praktisch uit met mooie tochten doorheen het Beverse landschap. Niet minder dan 640 schoolkinderen fietsten mee.

9 Beverse basisscholen hadden hun 5e en 6e leerjaar ingeschreven. De sportdienst had 4 fietsroutes van ? 25 km uitgestippeld langsheen de landelijke wegen van de Beverse polders. Er werden startplaatsen voorzien in Beveren, Haasdonk, Kieldrecht en Kallo. Na afloop kregen alle kinderen een verrassingspakket met een gadget, een doosje melk en een peperkoek, geschonken door de hoofdsponsors van SVS.


Om de Vlaamse fietsweek af te sluiten had de sportdienst "De Beverse Velokesroute" georganiseerd. Deze gezinsfietstocht werd voor de eerste maal georganiseerd en was de eerste van verschillende nieuwe sportieve activiteiten die de sportdienst tijdens de zomer en het najaar nog gaat organiseren. Ondanks de sterke wind, die de fietsers tot extra krachten dwong, werden er toch 110 fietsers geteld die ofwel de 25, 40 of 60 km trotseerden.
Op zaterdag 4 juni gaat de volgende activiteit door: "Sportdienst Beveren opent zijn sportieve deuren" in de Klapperstraat aan de sporthal-zwembad. Op deze dag kan iedereen gratis komen proeven van fitness-sessies, aquajogging en aerobiclessen. Er wordt een sportieve kinderopvang voorzien. Alle informatie is terug te vinden op de website www.beveren.be of op de sportfoon 03 755 17 19.(F)