Prinses Delphine onthult nieuw kunstwerk op Gerdasite

SINT-NIKLAAS. Prinses Delphine heeft zaterdag haar nieuw kunstwerk ‘Ageless Love’ onthuld op de Gerdasite in Sint-Niklaas. Het gaat om een indrukwekkende uitvergroting van het woord 'love', gemaakt in het weerbarstige cortenstaal. De vier letters van 'love' zijn geschreven in haar typisch vloeiend handschrift.

Liefde vormt wel vaker het onderwerp in haar werken. Het kunstwerk is dan ook ingegeven door een hunkering naar liefde, erkenning en geborgenheid. Het woord ‘Love’ verwijst ook naar iedereen die in de dienstverlening werkt, sociale organisaties en zorginstellingen zoals die op en rond de Gerdasite zijn opgetrokken zoals het Welzijnshuis, een woon- en zorgcentrum De Gerda, dienstencentrum Den Aftrap, zorgflats (De Klokke) en een kinderdagverblijf. Het beeld werd gemaakt in opdracht van Kunst in de Stad vzw.  (mb)

 

Lees ook:

Tijdelijke tentoonstelling in WZC Het Hof

SINT-NIKLAAS. Kunst in de stad vzw organiseert nog tot eind december een tentoonstelling van beeldende kunst in woon-zorgcentrum Het Hof.  De tentoonstelling komt er op initiatief van de dienst...