Zeer ernstige geluidsproblemen in Ontmoetingscentrum 't Waaigat te Burcht

Het ziet er niet goed uit voor de programmatie in 't Waaigat te Burcht. Een buur heeft al verschillende keren klacht neergelegd tegen geluidsoverlast. De gemeente heeft daarbij al twee pv's aan het been en wanneer er nu nog een overtreding van geluidsoverlast wordt vastgesteld, wordt de zaak gesloten door de milieupolitie. Het aantal decibels dat bij de buur uit de Kerkstraat binnen dringt is te hoog, ook al heeft de gemeente destijds reeds voor 1.400.000 BEF geluidsisolatiewerken laten uitvoeren. Maar metingen hebben de overlast bewezen. Burgemeester Minnebo is ten einde raad en vreest dat het volledig isoleren een miljoenen opdracht wordt. Merkwaardig is ook dat de buur tot het Zwijndrechtse gemeentepersoneel behoort en vroeger nooit enige opmerking maakte.
Vorige vrijdag, bij de huldiging van de sportlaureaten werd aanvankelijk, vooral op aandringen van schepen Andr? Van de Vijver, besloten geen muziek te maken en zelfs de microfoon niet te gebruiken. Een sportlaureatenhulde in volstrekte stilte dus. Gelukkig stapte burgemeester Minnebo bij de buur binnen om een afspraak te maken. Die bestond er in dat de muziek zachtjes mocht spelen en de presentator de micro toch mocht gebruiken. De burgemeester had ook de afspraak gemaakt dat, bij eventuele geluidsoverlast de buur nu eens niet naar de politie zou bellen maar gewoon het in de zaal zou komen melden.
Omdat de sporthulde muzikaal werd opgeluisterd door de a capella -groep Poesskaffee, was er van die kant geen probleem. Maar de begeleidende  muziek klonk tijdens de hulde zo stil, dat het belachelijk mocht genoemd worden. Het geluid via de microfoon was zo zwak dat de presentator na een tijd dat ding opzij legde en zonder stemversterking de huldiging afwerkte.
Burgemeester Minnebo en cultuurschepen Van de Vijver weten niet hoe het nu verder moet met het optreden van Barbara Dex, die vrijdag 27 mei naar 't Waaigat komt. Zij is omringd door 4 muzikanten die drums, gitaar, bas en keyboard voor hun rekening nemen en 1 backing vocal zingt ook mee. Daar zal ongetwijfeld geluid bij horen. Zonde toch voor 't Waaigat, zo'n prachtige zaal maar zo slecht ge?soleerd. (F)