Rode Kruis-Sint-Niklaas zoekt hulp

SINT-NIKLAAS.  Het Rode Kruis van Sint-Niklaas wil 10 extra vrijwilligers inzetten om alle aanvragen te kunnen verwerken binnen de projecten ‘Spring Eens Binnen’ en ‘Brugfiguren’. Het eerste project focust op mensen die eenzaam thuis zijn, het andere ondersteunt kwetsbare kinderen bij hun school- of huiswerk. Door de coronacrisis komen er veel meer vragen voor hulp omdat enerzijds het sociaal isolement bij patiënten sterk is toegenomen. Anderzijds verwacht het Rode Kruis meer aanvragen te krijgen voor huiswerkbegeleiding nadat de scholen begin dit jaar zo lang gesloten zijn geweest en niet alle kinderen de mogelijkheid hadden om vlot van thuis uit te leren. 

"Tijdens mijn werk als huisarts merk ik dat het sociaal isolement bij vele patiënten de laatste maanden erg toegenomen is door de maatregelen ter bestrijding van de pandemie met covid-19. Gezien het belang van het doorbreken van het sociaal isolement op het (psychisch) welzijn, is het nodig dat wij als lokale Rode Kruis hier extra op inzetten. Er is momenteel een grote nood aan dit soort hulp!", zegt afdelingsarts Seppe Jacobs. 

Wie zich als vrijwilliger wil aanmelden kan terecht bij Gerda Sierens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan ook via rodekruis.be/sint-niklaas. (mb)

 

Lees ook:

Kiwanis Waasland steunt Rode Kruis-Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Kiwanis Waasland heeft een trainings-AED geschonken aan het Rode Kruis Sint-Niklaas. Het toestel zal vanaf dit najaar ingezet worden in de lessen ‘eerste hulp’ en ‘reanimeren en...