Elektrische fietsen en scooters voor bewoners residentie Tuin van Myra

SINT-NIKLAAS. In de Tuin Van Myra zijn donderdag nieuwe elektrische fietsen en scooters voor de bewoners ingehuldigd. Het was het hoogtepunt van een hele week die in het teken stond van mobiliteit. In de Van Havermaertstraat werd er een parcours aangelegd waar bewoners konden oefenen met de nieuwe elektrische scootmobiels. De aankoop van elektrische fietsen en scooters moeten de mobiliteit en zelfredzaamheid van hun bewoners te bevorderen. 

"Toegankelijkheid en mobiliteit voor iedereen is een constante zorg, ook in onze stad. De stad investeert daarom in een toegankelijker openbaar domein, met als recentste programma de winkelwandellus.  Maar natuurlijk moeten mensen ook de aangepaste middelen hebben om zich te bewegen. Dat is wat het initiatief van de Tuin van Myra mogelijk maakt. Om de mobiliteit en zelfredzaamheid van hun bewoners te bevorderen, stimuleert Tuin Van Myra enerzijds het gebruik van (elektrische) fietsen en ze hebben anderzijds ook geïnvesteerd in een overdekte e-bike/e-rolstoel die gratis te gebruiken is door de residenten.", zegt  Carl Hanssens, schepen van mobiliteit, openbaar domein en stadsontwikkeling. 

Tuin Van Myra is een residentie met 57 assistentiewoningen. (mb)

 

Lees ook:

Den Azalee rijdt voortaan elektrisch

SINT-NIKLAAS. Kringwinkel Den Azalee uit Sint-Niklaas gaat energiebewuster werken. De kringwinkel vervangt de diesel bestelwagen voor de textielophaling door een elektrische bestelwagen. De...