Beverse persfotograaf Roger Staut overleden

BEVEREN. Donderdag overleed in zijn woning in de Kasteeldreef te Beveren, de persfotograaf Roger Staut. Hij werd 57. Roger was al geruime tijd aangetast door de ziekte die langzaam maar zeker een mens naar het einde van zijn levensverhaal leidt. Dat einde is op zijn leeftijd veel, veel te vroeg. Maar wie hem gekend heeft, zal hem nooit vergeten omdat hij tot de groep behoorde van de "lieve mensen". Donderdag 26 mei heeft de uitvaartplechtigheid plaats.

Als persfotograaf was al enkele jaren niet meer actief maar "De Beverse Klok" lag hem nog steeds nauw aan het hart. Jarenlang was hij ook de free-lance fotograaf van het toenmalige weekblad "Het Vrije Waasland". Honderden gebeurtenissen in de Beverse regio bracht hij in beeld. Hij hield ook van Beveren. Op zijn eigen website staat trouwens een hele bladzijde over de geschiedenis van zijn gemeente, geïllustreerd met prachtige foto's.


Hij hield zich nu bezig met het ontvangen van feedkanalen. Dat zijn open frequenties die gebruikt worden door mobiele zendwagens die, bijvoorbeeld, beelden van een voetbalmatch, een ramp, naar de tv-studio's sturen. Hij zocht naar nieuws- en sportfeeds. Daarvoor had Roger een schotelantenne staan. Op zijn website konden zo bij hem hele reeksen foto's van wereldnieuws of sport gevonden worden. Het was zijn grote hobby en bijna uniek voor Beveren.


Roger was gehuwd met Magda Bockstael en had twee kinderen. De uitvaart vindt donderdag 26 mei om 11u plaats, in de parochiekerk van Sint-Jan Evangelist in de Gaverlandwijk van Beveren. Hoe Roger was wordt in een van de rouwbetuigingen in zijn gastenboek van zijn website weergegeven: "Wat ben ik bedroefd, zo een goede vriend verliezen die gevochten heeft tegen zijn ziekte, en de strijd heeft verloren , er zijn gewoon geen woorden voor hoe het was om Roger als vriend te mogen hebben , altijd een luisterend oor en altijd voor iedereen klaar staan." (F)