Wase kok in finale ‘Eerste Kok van België 2021’ 

REGIO.  Ruben Lamiroy uit Lokeren is een van de vijf finalisten in de 68ste editie van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ die op 5 oktober wordt georganiseerd. Lamiroy werkt als sous-chef in restaurant De Koolputten in Waasmunster. De andere finalisten zijn Stijn De Smet uit Zele,  Fabian Bail uit Zwalm, Diego De Baets uit Brugge en de Brusselse chef Christophe De Meur. 

De finalisten moeten tijdens de finale drie gerechten klaarmaken: als hoofdgerecht Mechelse koekoek en kalfszwezeriken en als dessert een warme appelbereiding. Drie weken voor de wedstrijd deelt Peter Goossens, provoost van de Keukenchefs, aan de vijf finalisten de opdracht voor het voorgerecht mee. Peter Goossens zal ook de technische jury samenstellen. 

De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is een organisatie van de Gastronomische Club Prosper Montagné, een vzw die zich inzet voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en wil het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem promoten. (mb)

 

Lees ook:

Liefhebbersverbond WALIVO schort competitie op

REGIO. Het liefhebbersverbond WALIVO schort de competitie met onmiddellijke ingang op tot en met 31 december. Directe aanleiding zijn de stijgende covid-cijfers en het verbod op het gebruik van...

Hongerke? Probeer het ‘Virus van Stekene’ eens

STEKENE. Na ‘het mes van Stekene’ en ‘het wiel van Stekene’ heeft Robby Marin, uitbater van ‘t Frietatelier een nieuwe uitdaging bedacht, het ‘virus van Stekene’.  Het virus bestaat uit 2 XXL...

Groen licht voor Beverse herfstshopping

BEVEREN. Beveren heeft het licht op groen gezet voor een herfstshopping, mits de coronamaatregelen worden gerespecteerd. De herfstshopping met thema ‘mode’ is gepland voor het weekend van 19 en 20...

Beveren organiseert opnieuw bebloemingswedstrijd

BEVEREN. Deze zomer organiseert de groendienst van de gemeente Beveren opnieuw een bebloemingswedstrijd. De wedstrijd is onverdeeld in drie categorieën: versierde gevels met bloembakken of...