Peddelroute Waasland geopend

LOKEREN. In Lokeren is de nieuwe ‘Peddelroute Waasland’ geopend. Dat zou normaal gezien reeds op 29 maart gebeurd zijn maar toen stak het coronavirus daar een stokje voor.  De route is 31 kilometer lang en gaat over de Durme, Moervaart, de Zuidlede en het Kanaal van Stekene. Onderweg zijn er verschillende aangepaste steigers en pontons om uit te rusten. De route is af te leggen met een kajak, kano of supboard. Kajaks of kano’s huren kan in Lokeren of in Wachtebeke. 

De lage aanlegsteiger aan het Joséphine Charlottepark is individueel vrij te gebruiken, net zoals die aan de Veerstraat en aan de Middendam in Daknam. Deze zijn alle drie eigendom van de stad. Ook zijn er twee terug te vinden aan de splitsing Zuidlede/Durme. De steigers aan de Veerstraat, Middendam en één aan de splitsing zijn nieuw.

De peddelroute is vrij te downloaden via lokeren.be/peddelroute. (mb)

info: dienst Sport, 09 340 50 80, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees ook:

Gratis ijsjes op de Ronde van Urbanus

LOKEREN. Wie in deze warme dagen wat verfrissing zoekt, kan terecht in Lokeren. Daar is de feestweek gestart. Tijdens de Ronde van Urbanus worden gratis ijsjes uitgedeeld. 

Woonzorgcentra Zorgpunt Waasland tijdelijk dicht

REGIO.  Zorgpunt Waasland heeft sinds zaterdag haar woonzorgcentra in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht tijdelijk gesloten voor bezoek. Alvast tot morgen, dinsdag 28 juli, is er geen...

Nieuwe gedichten voor Poëziepad Puivelde

SINT-NIKLAAS. Twintig jaar na de realisatie van het poëziepad Puivelde zijn vier nieuwe gedichten van vier nieuwe, vrouwelijke dichters aan de route toegevoegd. Het gaat om gedichten van Jana Arns,...