Alternatief voor afgelast feest van de Vlaamse Gemeenschap in Temse

TEMSE.  Door de coronacrisis annuleerde het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen  (OVV) van Temse reeds in april het Feest van de Vlaamse Gemeenschap (FVG) van 3 juli. Nu heeft het comité bekend gemaakt om als alternatief voluit te gaan voor extra bevlagging te Temse in de periode van 1 tot en met 11 juli. Zo zullen er in samenwerking met de gemeente op verschillende plaatsen Vlaamse-Leeuw-vlaggen worden opgehangen. Ook roept het comité de  inwoners van Temse op om de Vlaamse Leeuw uit te hangen. 

Wie zicht aanmeldt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maakt kans op een geschenk. "Wij hopen dat de bevolking onze oproep massaal volgt om zo aan iedereen duidelijk te maken dat in Temse het Vlaamse feest gevierd wordt, wat er ook gebeurt.", aldus coördinator Tony Peirsman. Het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen bestaat uit Amedee Verbruggenkring, Davidsfonds Temse en Vos Temse.   (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. N-VA Sint-Niklaas trakeert de komende dagen op ijsjes. Aanleiding voor de traktatie is de Vlaamse Feestdag op 11 juli. 

SINT-NIKLAAS. Maandag 11 juli is de Vlaamse Feestdag. De Provincie Oost-Vlaanderen heeft het programma vrijgegeven waarmee in domein De Ster het Vlaams feest wordt gevierd.

TEMSE. Door de coronaciris werd in juli het feest van de Vlaamse Gemeenschap in Temse vervangen door een bevlaggingsactie. Wie op de Vlaamse feestdag een Vlaamse vlag aan de gevel van z’n woning...

Naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag, 11 juli, richt de Lokerse burgemeester Filip Anthuenis een boodschap over mildheid, respect en subsidiariteit aan de bevolking.