CD&V Zwijndrecht maakt zich zorgen over Ruimtelijk Structuurplan Antwerpen

ZWIJNDRECHT/BURCHT. De CD&V heeft met interesse het Ruimtelijk Structuurplan Antwerpen, dat stilaan vorm krijgt, bekeken. Dat plan is niet alleen belangrijk voor Antwerpen maar ook voor de buurgemeenten. En vooral dan voor Zwijndrecht. Fractieleider Bruno Byl, zegt dat CD&V met enkele heel concrete en dringende vragen zit.
In het Ruimtelijk Structuurplan staat zo onder meer  dat een uitbreiding van ongeveer 10 hectaren wordt voorgesteld van de KMO-zone Gazet van Antwerpen met het terrein het "Zand" aan de grens met Zwijndrecht en ten zuiden van de Blancefloerlaan. "Een optie die bij ons heel wat vragen doet rijzen : hoever reikt het grondgebied van Stad Antwerpen ?  Is over dit voorstel overleg gepleegd met Zwijndrecht ?",wil Bruno Byl weten.
CD&V is kordaat wanneer het zegt dat de inplanting van een bedrijventerrein tegen de grens met Zwijndrecht, een aanfluiting is van het goede nabuurschap.  Het legt een zware hypotheek op de woonomgeving rond de Burchtsestraat.
"Vanzelfsprekend willen wij voor de inwoners zo snel mogelijk zekerheid bieden." aldus nog Byl, " Eerst de Oosterweelverbinding en nu dit."  Om meer duidelijkheid te krijgen zal CD&V volgende week dit onderwerp ter sprake brengen op de gemeenteraadszitting.(F)