Ferm opent troostplekken

SINT-NIKLAAS/BEVEREN. Vrouwenbeweging Ferm opent overal in Vlaanderen troostplekken, waar mensen overleden dierbaren kunnen herdenken. Het zijn vrij toegankelijke plaatsen in de natuur. 

Rita Van Stappen van Ferm Nieuwkerken: "De troostplek kadert in de visie ‘Zorgen voor Morgen. Door de coronamaatregelen hebben heel wat mensen op een moeilijke manier afscheid moeten nemen. Op een troostplek mensen kunnen er mijmeren of terugdenken aan dierbaren die overleden zijn tijdens de corona lockdown of vroeger."  De troostplekken in Vlaanderen zullen er gelijkaardig uitzien: overal staan een bord van Ferm met uitleg en een gedicht. "In het najaar zullen er bloembollen worden gepland zodat we volgend voorjaar nieuwe bloemen hebben als teken van hoop voor de toekomst.", aldus Van Stappen. 

In Beveren openen die vandaag om 11 uur  in Landschapspark Molenbeek aan de Molenbeekweg 63 te Melsele. Morgenvroeg om 11 uur is Nieuwkerken aan de beurt. Daar is de troostplek gelegen op de splitsing van de Schaliënhuiswegel en Nieuwenwegel met ingang aan het rondpunt in de Gyselstraat. (mb)

 

Lees ook:

Beverse Tennisclub mag activiteiten herstarten

BEVEREN. Op 20 juli moest de Beverse Tennisclub haar Gastronomisch Dubbeltornooi stilleggen omdat een bezoeker positief werd getest op covid-19. Nu zowel de organisatoren als deelnemers negatief...

Woonzorgcentra Zorgpunt Waasland tijdelijk dicht

REGIO.  Zorgpunt Waasland heeft sinds zaterdag haar woonzorgcentra in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht tijdelijk gesloten voor bezoek. Alvast tot morgen, dinsdag 28 juli, is er geen...

Temse neemt bijkomende coronamaatregelen

TEMSE. Na recente coronabesmettingen heeft Temse exta maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Zo zijn alle kermissen en de daaraan verbonden activiteiten geannuleerd.