Betere doorstroming aan kruispunten voor fietsers

SINT-NIKLAAS. Naast de versnelde invoering van nieuwe fietsstraten voorziet het stadsbestuur nog een aantal ingrepen om de veiligheid van fietsers te verhogen. 

Zo zijn op verschillende kruispunten aanpassingen voorzien om te vermijden dat fietsers dicht naast elkaar moeten stilstaan. Aan de verkeerslichten op het Onze-Lieve-Vrouwplein krijgen fietsers meer groentijd. Op het kruispunt van het Hendrik Heymanplein met de Grote Markt wordt de opstelstrook voor fietsers verlengd. Op het kruispunt Mercatorstraat/Truweelstraat worden de verkeerslichten uitgeschakeld en wordt de as Truweelstraat een voorrangsas. Aan drie spoorovergangen worden er wachtzones voor fietsers ingericht. Tenslotte krijgt de fietsoversteek van de F411, dat is de fietsroute naar Hulst, voorrang op het autoverkeer in de Heistraat.

circulatiemaatregelen 

In juli krijgt het Stationsplein een verkeersvrije zone, tussen de Kleine Laan en de Stationsstraat, en wijzigt de verkeerscirculatie waardoor fietsers en voetgangers zich conflictvrij zullen kunnen bewegen tussen het Stationsplein en de Stationsstraat. In de Oude Molenstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd, vanaf huisnummer 94 richting Minderbroedersstraat. Het deel van de Nieuwstraat, tussen de Baron Dhanisstraat en de Hoveniersstraat, krijgt een inrichting als schoolstraat. Tot slot wordt de verbinding tussen het Adolf Daensplein en het Sint-Jansplein autovrij gemaakt. 

Aan de ingang Lange Rekstraat van het recreatiedomein De Ster komen er extra fietsenstallingen. De parkeerwachters worden ingezet voor een sensibiliseringscampagne rond het correct gebruik van de fietsenstallingen. (mb)

 

Lees ook:

Temse bouwt cameranetwerk uit

TEMSE. Op de gemeenteraad van Temse is een uitgebreid pakket maatregelen goedgekeurd die de inzet van verschillende type camera’s mogelijk maakt. Een van de maatregelen is de inzet van bodycams bij...

Beverse scholen zijn zonder problemen herstart

BEVEREN. Afgelopen vrijdag zijn de scholen in Beveren succesvol heropgestart. Achter de schermen is hard gewerkt om dat veilig te laten verlopen. Zo werden in de schoolgebouwen looplijnen en...