Stad Sint-Niklaas hervat dienstverlening in fasen

SINT-NIKLAAS.  De diensten van de stad starten opnieuw. Dat zal in verschillende fasen gebeuren. Vandaag gaan de diensten in het stadhuis, welzijnshuis, techniekhuis en de deelgemeentehuizen terug open volgens hun gebruikelijke openingsuren, al wordt er bij voorkeur op afspraak gewerkt. In de Cipierage op de Grote Markt herstart de loketwerking van de diensten toerisme, evenementen en cultuur en vrije tijd. Ook het Huis van het Kind in de Kazernestraat en Kringwinkel Den Azalee in de Heistraat heropenen hun deuren voor het publiek. Overal zijn beschermingsmaatregelen genomen. Het gaat onder meer om het aanbrengen van signalisatie, looplijnen, plexiglas en affiches en om het gebruik van mondmaskers en handgel. 

Op maandag 18 mei gaan de stedelijke basisscholen Belsele en Nieuwkerken onder strikte voorwaarden open voor de leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar. Voor de overige jaren blijft afstandsonderwijs de norm. Ook de buitenschoolse kinderopvang opent opnieuw haar deuren voor kinderen wiens ouders door professionele activiteiten thuis geen opvang kunnen voorzien, of kinderen in kwetsbare gezinssituaties. 

Voor de heropening van de stedelijke musea, de bibliotheek en voor de organisatie van de donderdagse marktdag is er nog geen datum bepaald en worden de verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad afgewacht. (mb)

 

Lees ook:

Rode Kruis-Sint-Niklaas zoekt hulp

SINT-NIKLAAS.  Het Rode Kruis van Sint-Niklaas wil 10 extra vrijwilligers inzetten om alle aanvragen te kunnen verwerken binnen de projecten ‘Spring Eens Binnen’ en ‘Brugfiguren’. Het eerste project...

Sint-Gillis-Waas eert coronaslachtoffers met boom

SINT-GILLIS-WAAS. Sint-Gillis-Waas gaat op elk van haar vier begraafplaatsen een boom planten ter nagedachtenis van coronaslachtoffers. Het gaat om een olm of een eik met een gedenkplaat met een...