Nieuwbouw voor GLS Zandloper en buitenschoolse kinderopvang

SINT-GILLIS-WAAS. GLS Zandloper in Sint-Pauwels breidt uit met een nieuwbouw met twee klaslokalen om het plaatstekort voor de 175 leerlingen op te lossen. Er komt ook een nieuw personeelslokaal want het huidige is te klein. Daar kunnen momenteel geen personeelsvergaderingen doorgaan, omdat er niet voldoende plaats is voor alle leerkrachten. Ook de directie en administratie krijgen onderdak in de nieuwbouw. De huidige directielokalen worden ingericht voor levensbeschouwelijke vakken.

De nieuwbouw zal ook onderdak bieden aan de de buitenschoolse kinderopvang Ferm. Zij krijgen er eigen lokalen, plaats voor administratie, berging en buitenspeelruimte. De speelplaats en buitenruimte krijgen een opsmukbeurt. Sanitair, EHBO-lokaal en een overdekt luifel worden gemeenschappelijk gebruikt door de school en de buitenschoolse opvang. Om de schoolomgeving veiliger te maken, zal de fietsenberging verplaatst worden. Door de vele wijzigingen zal ook het traject van de voetweg Klapdorp-Zandstraat wijzigen. 

De werken worden geraamd op 1.547.600 euro. Een deel daarvan zal betaald worden met subsidies van AGION. De aanvraag daarvoor is reeds goedgekeurd. De werken starten in 2021. (mb)

 

Lees ook:

Parking OCMW WZC De Reiger gaat dicht

TEMSE. De parking aan WZC De Reiger en LDC 't Achterpoortje gaat vanaf maandag 3 augustus dicht. Dan starten immers de werken voor de nieuwbouw van het woonzorgcentrum. De Reiger is vanaf dan enkel...

Bouw nieuw school in Laarstraat gestart

ZWIJNDRECHT. Gisteren is de eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuw schoolgebouw van de GO! Basisschool Het Laar in de Laarstraat in Zwijndrecht. Alle leerlingen mochten een steen met hun...