Meer dan 500 ijsjes voor zorgverleners in woonzorgcentra

SINT-NIKLAAS. JCI Waasland, Junior Chamber International afdeling Waasland, heeft vrijdag meer dan 500 ijsjes uitgedeeld aan zorgverleners van enkele woonzorgcentra in het Waasland. Daarvoor deed de organisatie beroep op Foubert IJsattelier te Sint-Niklaas maar het was JCI Waasland-voorzitter Tim Van Gasse die achter het stuur van de ijskar zat. 

Met de actie wou de vereniging van jonge ondernemers de zorgsector bedanken. "Vanwege de vele berichten die ons bereikten leek het ons opportuun om de woonzorgcentra een hart onder de riem te steken. Met dank aan de inzet van heel onze afdeling stond de actie in no time op poten.", zegt Tim Van Gasse. "Het was hartverwarmend om te zien wat onze actie teweegbracht bij het verzorgend personeel. De dankbaarheid was ontzettend groot en de reacties bijzonder positief. Deze mensen verdienen het om even in de bloemetjes gezet te worden. Zij staan per slot van rekening dag in dag uit in de vuurlinie om de risicogroep van onze gemeenschap te verzorgen en te beschermen."

Ook Jan Foubert, zaakvoerder van Foubert IJsatelier, laat zich positief uit over de actie: "Toen JCI Waasland mij contacteerde met hun initiatief hebben we meteen gekeken wat we konden doen. Onze DIY (do it yourself) Bueno coupes leken het beste om de verzorgers echt in de watten te leggen. Wij stelden tevens onze ijskarren ter beschikking om de ijsjes volgens de veiligheidsvoorschriften ter plaatse te krijgen." (mb)

 

Lees ook:

Gratis ijsjes op de Ronde van Urbanus

LOKEREN. Wie in deze warme dagen wat verfrissing zoekt, kan terecht in Lokeren. Daar is de feestweek gestart. Tijdens de Ronde van Urbanus worden gratis ijsjes uitgedeeld. 

Coronakunst in Kruibeke

KRUIBEKE. Tijdens de lockdown daagde de cultuurdienst van de gemeente Kruibeke haar inwoners uit om creatief aan de slag te gaan en kunstwerken te maken. De ingezonden werken zijn nu te bekijken in...

Renovatiepremies voor Oost-Vlaamse scholen

REGIO. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert meer dan 1,5 miljoen euro in 36 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen, waarvan 12 in het Waasland.  De projecten in het Waasland...