Verkeersnieuws met heropening kruispunt en petitie Hollebeek

GROOT-TEMSE. Het kruispunt aan de Kapelstraat-Gelaagstraat-Hospitaalstraat te Steendorp gaat vrijdag 13 mei weer open. Daardoor wordt het verkeer - in de loop van de namiddag - zowel in de rijrichting van Kruibeke als in de rijrichting van Temse omgelegd via dat kruispunt. En aan Hollebeek komen geen verkeersremmende maatregelen na controle ter plaatse. Om een vlotte verkeersdoorstroming tussen het kruispunt Gelaag-Kerkhofstraat tot het eerste voormelde kruispunt te realiseren, wordt een parkeerverbod in dat gedeelte van de Gelaagstraat ingevoerd. De betrokken bewoners van de Gelaagstraat kunnen gedurende deze tijdelijke regeling hun voertuig parkeren op het gemeenteplein.
Bewoners van Hollebeek hebben een petitie aan het gemeentebestuur bezorgd met de vraag naar verkeersremmende maatregelen. Het college van burgemeester en schepenen heeft er kennis van genomen maar vroeg, zoals dat steeds gebeurt, advies aan de verkeerscel van de Lokale Politie.
In het kader van deze advieswinning hield de Lokale Politie snelheidscontroles. Elk voertuig dat richting Prinsenlaan reed werd gedurende een week gecontroleerd. De vaststellingen toonden aan dat slechts 2,8% van de bestuurders in overtreding was.
Na evaluatie van dat cijfer werd besloten dat het niet nodig is om snelheidsremmende maatregelen in te voeren. "Het aantal snelheidsovertredingen tot nul reduceren is een utopie", aldus nog het advies van de politie. Het college treedt dit advies bij.(F)